compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 37 12-9 t/m 18-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Loving Vincent > Detailinformatie

Loving Vincent

****0
Waardering: 4/5

Detailinformatie over de film Loving Vincent

Afgeraden voor kinderen jonger dan 9 jaarGeweldAngst

animatie, biografie, drama, filmhuis, misdaad

Meer info voor de echte fans

Met

Jerome Flynn
Jerome Flynn
Dr. Gachet
Douglas Booth
Douglas Booth
Armand Roulin
Robert Gulaczyk
Robert Gulaczyk
Vincent Van Gogh
Saoirse Ronan
Saoirse Ronan
Marguerite Gachet
Chris O'Dowd
Chris O'Dowd
Postman Roulin
Helen McCrory
Helen McCrory
Louise Chevalier
Shaun Newnham
Shaun Newnham
Landlord of The Night Cafe
Richard Banks
Richard Banks
Ravoux Regular
Eleanor Tomlinson
Eleanor Tomlinson
Adeline Ravoux
John Sessions
John Sessions
Pere Tanguy
James Greene
James Greene
The Old Man

Ook met

Bill Thomas (Dr. Mazery), Josh Burdett (Zoave), Holly Earl (La Mousmé), Martin Herdman (Gendarme Rigaumon), Robin Hodges (Lt. Paul-Eugène Milliet), Carole Le Clanche (Mme Ravoux), Graham Pavey (Monsieur Valoux), Andrew Scott-Marshall (The Drinker), Joe Stuckey (Idiot Boy)

Production
design

Productie-
maatschap-
pijen

25 Film, A2, Adler Entertainment, Bohemia MP, BreakThru Productions, Centrum Technologii Audiowizualnych, La Belle Company, Odra Film, Silver Reel, Trademark Films
Synopsis distributeur
Loving Vincent is een uniek project over het leven en de mysterieuze dood van Vincent van Gogh: de eerste compleet geschilderde speelfilm ter wereld.

Net wanneer Vincent succesvol begint te worden, pleegt hij zelfmoord. Was het vanwege zijn geestelijke gezondheid of problemen met zijn broer? Was het een wanhoopsdaad om meer erkenning te krijgen voor zijn werk? Of was het helemaal geen zelfmoord? Armand Roulin, de zoon van Van Goghs postbode, gaat naar Auvers om daar het mysterie rond Vincents dood te ontrafelen. De verschillende mensen (allemaal geschilderd door Van Gogh) die hij tijdens zijn reis ontmoet, hebben elk hun eigen verhaal. Het blijkt moeilijk de waarheid over de getroebleerde Vincent te achterhalen. Gaandeweg schildert de film een fascinerend portret van Van Gogh die tijdens zijn leven amper erkenning vond.In 65.000 frames, met de hand geschilderd door meer dan 125 kunstenaars die dezelfde techniek als Van Gogh hanteerden, brengt de film Van Goghs meest inspirerende schilderijen tot leven. Loving Vincent won al meerdere internationale prijzen waaronder de publieksprijs op het Annecy Internationaal Animatie Filmfestival. Met Helen McCrory (The Queen) en Saoirse Ronan (Brooklyn).