compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 29 18-7 t/m 24-7
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Ava >

Ava

***1/20
Waardering: 3.5/5

Koop Dvd, blu-ray / Bekijk de film Ava

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarSeks

drama, filmhuis, romantiek

Wil je Ava zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 30 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


In dit speelfilmdebuut van regisseuse Léa Mysius krijgt de 13-jarige Ava, die een oogziekte heeft, te horen dat ze sneller blind zal worden dan verwacht. Ze besluit haar leven met beide handen aan te pakken en alles uit haar zomer aan de Franse Atlantische kust te halen.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
De protagonist Ava, een 13 jarig meisje, krijgt tijdens haar vakantie te horen dat ze in korte termijn blind zal worden. Haar moeder doet alsof er niets aan de hand is. Samen met haar nieuwe vriend wil ze juist alles uit de zomer halen. Ava gaat op haar eigen manier met het nieuws om en sluit een innige vriendschap met een jonge, aantrekkelijke Spanjaard die zo zijn eigen problemen heeft. Samen met zijn hond ontvluchten ze op een gestolen motor het alledaagse leven met alle gevolgen van dien.
De film, geschoten op 35 mm. toont het, soms letterlijke, gevecht van een rebelse adolescent tegen haar omgeving.
Léa Mysius heeft als scenarist meerdere prijzen ontvangen en heeft meegeschreven aan het scenario van de openingsfilm Les fantômes d'Ismaël van het Festival de Cannes 2017. Daarnaast heeft ze op deze 70ste editie van het festival de Society of Dramatic Authors and Composers Prize gewonnen voor Ava.