compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU

Kings

**1/200
Waardering: 2.5/5

Koop Dvd, blu-ray / Bekijk de film Kings

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweldGrof taalgebruikAngst

drama, filmhuis, misdaad, romantiek, thriller

Wil je Kings zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


We hebben de volgende 50 (Dvd, blu-ray) items gevonden.


Na de mishandeling van Rodney King explodeert het South Central Los Angeles van 1991. Millie (Halle Berry) probeert haar enorme gezin bij elkaar houden. Ook met Daniel Craig.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Kings, het Engelstalige speelfilmdebuut van regisseur en scenarioschrijver Deniz Gamze Ergüven (Mustang), speelt zich af tegen de achtergrond van de rellen in Los Angeles tijdens de Rodney King-rechtszaak in 1992.

Millie (Halle Berry) is een hardwerkende, alleenstaande moeder. Samen met haar acht geadopteerde kinderen woont ze in de wijk South Central in Los Angeles. Haar opstandige buurman Obie (Daniel Craig) is de enige witte man in de buurt die wordt gedomineerd door Afro-Amerikanen, Latino’s en Koreanen. Na de vrijspraak van de agenten die Rodney King mishandelden nemen raciale spanningen in de wijk toe. De twee vormen een onwaarschijnlijk verbond om Millie's kinderen veilig thuis te brengen in deze chaos. Kings belicht de befaamde rellen van 1992 bovenal vanuit het warme, tedere perspectief van deze familie. Nu het politieke klimaat in Amerika steeds meer deze onrust van 25 jaar geleden weerspiegelt, voelt dit krachtige sociale drama helaas weer bijzonder actueel.