compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU

Rebels of the Neon God

***1/20
Waardering: 3.8/5

Ch'ing shaonien na cha

Koop Dvd, blu-ray / Bekijk de film Rebels of the Neon God

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldGrof taalgebruikAngstDrugs en alcoholmisbruik

drama, misdaad

Wil je Rebels of the Neon God zien? Koop de film hier of bekijk hem online.


Niets gevonden voor Rebels of the Neon God.


Taipei is een jungle van sociale en emotionele chaos. Met allerlei omwegen wordt de uitzichtloosheid van drie jongens en een meisje geschetst.Meer films op DVD / BR

DVD algemeen
Synopsis distributeur
Tsai Ming-liangs eerste lange speelfilm is digitaal gerestaureerd; een soms ironische schets van een jongensvriendschap in een metropool.

Taipei, begin jaren negentig. De economieën van Zuidoost-Azië zijn stormachtig in opkomst, maar dat lijkt de jongeren in Rebels of the Neon God nauwelijks uit te dagen. Ze hangen rond, zonder idealen of ambities. Tsai Ming-liangs eerste lange speelfilm is een soms ironische schets van een jongensvriendschap in een metropool. Motoren, videospelletjes, meisjes en seks zijn de ingrediënten, sfeervolle gitaarmuziek vormt de muzikale omlijsting. Tsai Ming-liang richt zijn camera op de protagonisten Hsiao Kang en Ah Tze; de één een lamlendige puber die z’n examens niet haalt en het huis uit wordt gegooid, de ander een opgefokte jeugdcrimineel. De één rijdt scooter, de ander heeft een motor die hij vertroetelt. In lang aangehouden shots registreert Tsai Ming-liang hoe de levens van de jongens elkaar kruisen; er is bewondering, aantrekkingskracht en agressie, de homo-erotische ondertoon is onmiskenbaar. Wat zal er van de jongens worden?
Rebels of the Neon God is een uitgebeend stadsportret en allegorie over volwassen worden in één. De groeiende welvaart van Taiwan brengt de begeerde westerse consumptiecultuur onder handbereik, maar trekt ook een wissel op persoonlijke relaties: eenzaamheid is de prijs. Voor deze onnadrukkelijk gebrachte boodschap vindt Tsai Ming-liang in al zijn films steeds nieuwe beelden en invulling. Digitaal gerestaureerde moderne klassieker.