compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 20 16-5 t/m 22-5
WEB | mobiel
John Wick 3: Parabellum - Film van de week!
MENU

Harry Potter and the Goblet of Fire

**1/200
Waardering: 2.5/5

Meningen over de film Harry Potter and the Goblet of Fire

Niet voor kinderen jonger dan 12 jaarGeweldAngst

avontuur, familiefilm, fantasy, mysterie

Geef ook je mening over Harry Potter and the Goblet of Fire
21 Meningen over Harry Potter and the Goblet of Fire
Glim
Glim
12-10-2006

"Gaaf"
Gezien in: Pathé de Kroon, Zwolle

Het was echt kikken.
Een echte 10+ +

Waardering:  *****

R2D2
R2D2
6-2-2006

"'Blur'"
Gezien in: Pathé Arena, Amsterdam d.d. 19-12-2005

Weer een aaneenschakeling van leuke visuele effecten met gebrekkige verhaaluitleg. Mensen die het boek niet hebben gelezen moeten weer gokken naar de ware verhaallijn achter het geheel.
Iets meer "gruwelijke" momenten in deze t.o.v. de vorige. Maar het boek is vast leuker.....

Waardering:  **000

harrydanielfan
harrydanielf..
4-2-2006

"Wouw"
Gezien in: Vue Doetinchem, Doetinchem

ik ben een hele erge fan van harry potter ik ga er morgen ook weer heen en ik kan daar niet op wachten!
ik heb alle trailers op mijn computter staan! het is een echte aanrader!
ik vind de film echt super gaaf ik vind het harstike mooi gemaak ik hoop dat alle films zo gaan! ik ben er al een paar keer geweest maar morgen ga ik weer!
ik heb ook alle cd`s ik vind die muziek zo mooi ik heb het er alijd op staan als ik boven op de computer ben dus nu ook:)
nou laat ik maar weer gaan doei

groetjes: raquel 12 jaar

Waardering:  *****

Woewa
Woewa
16-1-2006

"Supercool"
Gezien in: Vue Doetinchem, Doetinchem

Ik vond harry potter echt een heeeeeel leuke film!!! Ga hem maar gauw kijken als je hem nog niet gezien hebt!!!

Waardering:  ****0

denglenn9
denglenn9
15-1-2006

"Niet slecht"

Deze film is niet slecht maar de gevangene van azkaban was beter

Waardering:  ***00

carian
carian
8-1-2006

"Snelle film"
Gezien in: Siniscoop, Sint-Niklaas d.d. 7-1-2006

de film ging heel snel! Je werd als het ware in je stoel gedrukt!Deze film is zelfs spannender dan het boek.
De onderwaterwereld sloot volledig met wat ik er van in mijn hoofd had.
En dat doolhof...prachtig!

Waardering:  *****

prutske
prutske
7-1-2006

"COOL"

IK BEN GAAN KIJKEN MET MEN VRIENDIN MAAR IK KWAM BIINEN DE FILM BEGONNEN EN IK WAS METEEN EEN BEETJEN BANG HET IS EEN VETCOOLE FIL MAN

Waardering:  *****

Elze
Elze
6-1-2006

"Leuk!"
Gezien in: Cinema Roma, Wijchen d.d. 2-1-2006

ik vond de film kei leuk en toch best wel eng. Ik vind dat je deze in de bio hebt moeten gezien want dan is het nog leuker door het geluid en het scherm.

Waardering:  *****

schallwedance
schallwedanc..
4-1-2006

"Best goed"
Gezien in: Royal Theaters Heerlen, Heerlen d.d. 5-12-2005

ik houd eigenlijk niet echt
veel van Harry Potter filmen, maar hij was wel wel beter dan die andere ,en nu is ie dus 15 ofso en dat is dan wel ook leuker

Waardering:  ***00

lau
lau
2-1-2006

"Must-see-film!"
Gezien in: Movieskoop Cinemas Emmeloord, Emmeloord d.d. 11-11-2005

Ben nu drie keer geweest en kan niet wachten tot ik voor de vierde keer ga :)Ik vind hem echt super! Vooral als je het boek gelezen hebt gaat het voor je gevoel wel erg snel, maar alles wat van belang is zit er in en hoe! Petje af voor de makers! Dus zeker rennen naar die bios en kijk je ogen uit! (misschien kom ik je nog tegen haha)

Waardering:  *****

Bloomrules
Bloomrules
1-1-2006

"Supergoed!!!!"
Gezien in: Midi Theater, Tilburg d.d. 23-11-2005

Ik vond het echt een hele goeie film, vooral omdat ze heel veel erg samen moesten vatten. Dit is heel goed opgelost door de regisseur. Het is zeker de moeite waard om deze film te zien en je wordt van het begin tot het eind geboeid.

Waardering:  *****

friekje
friekje
30-12-2005

"Goede film"
Gezien in: Movieskoop Cinemas Emmeloord, Emmeloord

vond dit een hele mooie film,ondanks ik hem aan het eind niet meer volgde.dit kwam omdat ik het boek niet had gelezen en het daarin wel werd verteld.maar een tegen valler vond ik het niet.je moet wel zeker het boek hebben gelezen en de delen ervoor hebben gezien.anders snap je er helemaal niks van.

Waardering:  ****0

Dorestad
Dorestad
30-12-2005

"Expelliarmus"
Gezien in: Figi, Zeist d.d. 28-12-2005

Actio Expelliarmus

Waardering:  *****

finch
finch
25-12-2005

"Te veel effectbejag"
Gezien in: JT Hilversum City, Hilversum d.d. 25-11-2005

Visueel spectaculair is deze vierde Harry Potterfilm zeker, en hij heeft een stuk minder tijd nodig om op gang te komen dan het boek. Dat er veel scenes zijn gesneuveld vind ik op zich geen probleem, en het acteerwerk van Brendan Gleeson en Ralph Fiennes maken de misplaatste bozigheid van Michael Gambon als Dumbledore bijna goed (die man moet gedwongen worden de boeken eens te lezen).
Alleen, waarom hingen zoveel scenes als los zand aan elkaar? Waar was het gevoel van tijd, dat in Prisoner of Azkaban zo prachtig werd verbeeld? Waar was de diepgang? Na een maand stel ik vast dat er minder van deze film beklijft dan van nummer 3. Volgende keer liever iets meer rust in de tent en iets meer stof tot nadenken.

Waardering:  ***00

Lindskie
Lindskie
19-12-2005

"Niet te volgen"
Gezien in: Cinema Heuvelpoort, Tilburg d.d. 18-12-2005

Ik ben naar Harry Potter 4 geweest. En ik ben zeer blij dat ik van te voren het boek heb gelezen, want volgens mij is er anders niets van te volgen. De scenes ontstaan uit het niets en worden ook zomaar afgekapt. Een verhaallijn zit er niet in. En er zijn delen uit het boek nog verkeerd verfilmd! Dat was naar mijn mening erg storend. Als dat het enige was geweest had ik het nog door de vingers kunnen zien. Maar dat perkamentus Harry tegen de muur aan smeet een door elkaar rammelde en ook nog sneller dan een fransman praatte ging echt iets te ver.
Er zitten ook nog positieve dingen aan deze film, anders zou hij geen twee sterren hebben gekregen. Dat is dat de beelden heel erg mooi zijn. Perfect decor, mooie draken, een geweldig zwerkbal stadion etc.
Daniël en Rupert zijn ook beter gaan acteren in vergelijking met deel drie.
De vele humor die dit deel van Harry Potter bevat was aan de ene kant leuk en aan de andere kant erg storend. Het waren goede grappen maar soms ook weer te veel. Ze deden het verhaal en de karakters afzwakken.
Deze film had van mij best twee uur langer mogen duren als dan het boek meer en beter gevolgd was. Mijn mening is of niet verfilmen of alles verfilmen en niet een half boek verfilmen.

Ik zou niet aanraden naar deze film te gaan en daarvoor €9,50 te moeten betalen maar ik zou hem wel een keer huren, al is het alleen voor de meesterlijke beelden.

Waardering:  **000

kees123
kees123
13-12-2005

"Jammer"
Gezien in: Trianon Theater, Leiden d.d. 12-12-2005

Nadat de special effects uit mn ogen waren verdwenen kan ik helaas alleen maar zeer kritisch zijn over het laatste deel van Harry Potter.
In mijn ogen is de regiseur toch gevallen voor de valkuil van: meer, sneller, groter, enger etc.
Het typische en o zo charmante Harry Potter sfeertje uit de eerste drie delen komt helaas helemaal niet uit de verf. De film gaat er in vliegende vaart tegenaan en heeft amper rustmomenten. Dat vind ik een zwaktebod, het lijkt alsof de regiseur bang is dat we ons realiseren dat ons een slechte film wordt voorgeschoteld.
Er wordt amper tijd genomen om emoties in een perspectief te zetten. De special effects zijn regel en geen uitzondering. De actie staat in dit deel centraal. De personages komen er hierdoor bekaaid af. Nieuwe karakters worden slecht geintroduceerd of helemaal niet zelfs. Je mist de aandacht voor goeie bekenden als tumbledoor, prof. sneep en harwig. Kortom: Jammer!

Waardering:  **000

fillempie
fillempie
6-12-2005

"Te veel van het kwade"
Gezien in: Alhambra, Enschede d.d. 3-12-2005

De vorige Harry Potters hadden stijl !.Waren vol met humor en vondsten .Dit is inderdaad een vette film .Vet van domme actie en 13 in het dozijn scenes (jurassic park,horror ,etc...)
In een gejaagd tempo gaat de film er door.Miskleun !!

Waardering:  *0000

Kanjior
Kanjior
29-11-2005

"Wat een film!"
Gezien in: Kinepolis Antwerpen, Antwerpen d.d. 26-11-2005

Misschien is dit niet de meest objectieve mening, aangezien ik groot fan ben van Harry potter, maar ik zal je proberen een impressie te geven van mijn ervaring:
Ik zat al een tijdje uit te kijken naar deze film, vandaar dat ik hem in al zijn grootheid wilde aanschouwen; daarom ben ik hem gaan kijken in de metropolis in Antwerpen (geweldige bios overigens). Toen ik net een minuutje in mijn uiterst confortabele stoel zat, begon de film al. Meteen richtte ik mijn aandacht op het grootte scherm en liet ik me meevoeren door deze geweldige film. In het begin ergerde ik me eraan dat ik mijn bril vergeten was en ik dus niet alles helemaal scherp kon zien. Maar die ergernis was al snel weg, want wat is dit een vette film zeg!
Tijdens het kijken van een film kijk ik vaak naar de camerastandpunten en andere technische aspecten, maar bij deze film heb ik daar geen moment aan gedacht! Ik leit alles gewoon over me heen komen en ik werd helemaal meegespeeld in de film. Alle actie, alle romances, gewoonweg alles vond ik leuk aan deze film. En ik werd dan ook pas weer "wakker" toen de aftiteling op het doek verscheen. Geloof me, als je van Harry Potter houd moet je deze film echt zien. De enigste kritiek die ik heb is dat het verhaal op sommige plekken wel heel erg veranderd is en dat sommige interessante stukken er uit zijn gelaten. Maar als je je hier niks van aantrekt blijft een fanatasitsche film over. Dus mijn advies: ga naar de bioscoop en laat je onderdompelen in dit magische avontuur van de jonge magiër die op Balkenende lijkt!!!!

Waardering:  *****

karen345
karen345
27-11-2005

"Wel oke"
Gezien in: Trianon Theater, Leiden d.d. 26-11-2005

ik vond het best wel een leuke film. Wel vond ik het jammer dat sommige onbelangrijke stukjes lange tijd in beslag namen in de film, terwijl de belangrijke stukken werden weggelaten of heel erg ingekort. Perkamentus is in deze film niet zoals in de boeken, een kalme man met een enorme uitstraling, maar hij komt bij mij een beetje fysiek over, niet alles kan meer rustig, maar het moet met kracht. Wel vond ik dat er leuke humor inzat.

Van mij had het ook 2 uur langer mogen duren als de belangrijke en leuke stukken niet afgekort/weggelaten waren, erg jammer dus...

Waardering:  ***00

de zoeker
de zoeker
27-11-2005

"Erg erg Jammer!"
Gezien in: Pathé Rembrandt, Utrecht d.d. 26-11-2005

IK had heel veel verwacht van deze film en verwachte een goede en verzorgde film net zoals de voorgaande delen, die het boek eer aan deden.

Dit was totaal niet het geval!
Ik vond het dus ook erg jammer dat er belangrijke en interessante stukken werden weggelaten en veranderd werden.Je begint je zelfs te irriteren aan stukken die de film niet hebben gehaald en die toch belangrijk zijn. Waar ik mij nog het meest aan irriteerde was perkanmentus en de snelle overgangen van scene naar scene. In het boek is perkamentus een waardige tovenaar die alles heel beheerst doet en nooit zijn waardigheid verliest, terwijl in de film hij als een gehaaste stresskip overkomt. Hij verliest hierbij zijn elegantie en kracht die hij eigenlijk behoort te hebben.
De film is ook zeer slecht gemonteerd en er is geen duidelijke verhaallijn. De scenes zijn als het ware gewoon aan elkaar geplakt en er vind nauwelijks overloop plaats van scene naar scene. DIt komt de film niet ten goede, waar je in de eerste film in het verhaal werd gezogen en echt meeleeft, heb je dat gevoel nu dus totaal niet.
Op een gegeven moment wordt het ook opeens een lachfilm met alleen maar grapjes achter elkaar, kijk een keer een grap erin is leuk, maar niet 10 min lang.
Voldermort zag er wel cool uit.

Een voordeel is wel dat het zo tegengevallen is... Ik kijk nu minder uit naar deel 5! wat het wachten dus niet erg maakt.

En tenslotte Laat MIKE NEWELL nooit meer een Harry POtter film Regiseren!!


greetz Nick V.

Waardering:  *0000

buffyfan
buffyfan
25-11-2005

"Best wel om te lachen"
Gezien in: UGC Antwerpen, Antwerpen d.d. 25-11-2005

ik vond de film vrij goed. het boek was wat langdradig en de film kort die stukken goed in. wat wel spijtig is, is dat ook de goede stukken ferm zijn ingekort. zeker het laatste deel had veel uitgebreider gekunnen. nu wordt er snel overgegaan terwijl het toch wel een belangrijk deel is van het boek.
de film was wel vrij grappig. de personnages zijn wat volwassener geworden en kunnen daardoor kritischer en grappiger uit de hoek komen.
wat mij wel tegenviel is dat in het boek Dumbledore een enorme kracht is die de school bij elkaar houdt en respect heeft van aalle leerlingen en leerkrachten. in de film vind ik dat hij enkel een oude man is die zijn temperament niet goed kan controleren. in het boek is hij ook altijd enorm rustige en zorgzaam voor harry en de anderen. in de film is hij dat (volgens mij) niet. Dumbledore is vele afstandiger dan in het boek.
dat vond ik er wel spijtig aan.
maar al bij al is het een goede film die je toch wel hebt moeten gezien hebben (al was het maar om te kunnen vergelijken met het boek).

Waardering:  ***00