compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 25 20-6 t/m 26-6
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Films > Mulholland Drive > Meningen

Mulholland Drive

****0
Waardering: 4/5

Meningen over de film Mulholland Drive

Niet voor personen jonger dan 16 jaarGeweld

drama, mysterie, thriller

Naomi Watts (Betty / Diane Selwyn) en Laura Harring (Rita / Camilla Rhodes (as Laura Elena Harring)) in Mulholland Drive
Recensies van Mulholland Drive
Geef ook je mening over Mulholland Drive
1 Mening over Mulholland Drive
vergruizer3
vergruizer3
9-1-2002

"Een nieuw hoogstandje van David Lynch"
Gezien in: Cinecitta, Tilburg d.d. 8-1-2002

Een knettergoede David Lynch film. Het verhaal uitleggen is, zoals iedere Lynch kenner wel weet, niet te doen zonder de hele film te vertellen.
Veel spanning (een medebezoekster verklaarde na het zien van de film 's nachts zeker niet te kunnen slapen) en een mooie lesbo scene.
Leuk / goed / verwarrend spel mety tijds- en persoonsverwisselingen zoals ook o.a. in Lost Highway te zien is.
Gaan zien!

Waardering:  ****1/2

Synopsis distributeur
In het trippy Mulholland Drive arriveert een naïeve jonge blonde vrouw (Naomi Watts) in de grote stad in de hoop door te breken als actrice: vier Golden Globes- en een Oscarnominatie

In het trippy Mulholland Drive arriveert een naïeve jonge blonde vrouw (Naomi Watts) in de grote stad in de hoop door te breken als actrice. Ze ontmoet een brunette (Laura Harring) die haar geheugen kwijt lijkt en raakt onder de hoede van een filmmaker verstrikt in een web van halfcriminele film-moguls.
Langzaam raken de twee Hollywood-archetypen (blond en zwart) de greep op zichzelf, de werkelijkheid en hun dromen kwijt, waarbij de vraag is wat werkelijkheid eigenlijk betekent in een stad die professioneel dromen voor het witte doek produceert. Lynch trakteert ons op een tijd en ruimte ontwrichtende perceptie van de werkelijkheid, met bijpassende muziek van Angelo Badalamenti. Lynch’ mix van film-noir-in-kleur, romantisch misdaadverhaal en Brechtiaanse verkenning van Verfremdung, seks en suspense won onder meer de prijs voor Beste Regie in Cannes.