compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 22 28-5 t/m 3-6
Film van de week!
MENU
Home > Films > Narnia > Meningen
Narnia

Meningen over de film Narnia

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldAngst

Geef ook je mening over Narnia

23 Meningen over Narnia

dominick
dominick
13-11-2006

"Beste film v. 2005"
Gezien in: Kinepolis Enschede, Enschede

Beste film van 2005!!!!!!!!!!!!11

Waardering:  *****

jeremiah
jeremiah
11-3-2006

"Topper"
Gezien in: Pathé Arena, Amsterdam d.d. 28-1-2006

het is net als de boeken een prachtig verhaal en er zitten prachtige effecten in en beelden en geluiden het is een film voor jong en oud hij spannend spectaculair en mooi. deze moet je gezien hebben.

Waardering:  *****

nOekiej
nOekiej
12-2-2006

"SUPER!!!!!!!!"

Ik vond t egt een super coole film.. ik heb m illegaal van mn tante gekregen.. nou ik heb m al 10x gezien :P

Waardering:  *****

aschut
aschut
30-1-2006

"Spannende kinderavonturenfilm"
Gezien in: Pathé City, Amsterdam d.d. 7-1-2006

Origineel verhaal, in prachtige uitvoering. Met kinderen van 4 en 5 jaar twee keer gezien, zij vinden het geweldig. Acteerprestaties zijn niet diepgaand, maar dit stoort niet.

Waardering:  ****0

tbrughuis
tbrughuis
19-1-2006

"Mooi!"
Gezien in: Alhambra, Enschede d.d. 19-1-2006

Goede film. Mooie beelden, mooie muziek. Goed acteerwerk. Mooi verhaal natuurlijk. Gewoon heen gaan en je mee laten nemen in het verhaal.

Waardering:  ****0

jeremiah
jeremiah
15-1-2006

"Narnia"
Gezien in: Pathé Arena, Amsterdam d.d. 14-1-2006

hij was prachtig en hij leuk best veel op de boeken. hij was spannend maar toch goed te zien voor kinderen. in 1 woord TOP

Waardering:  ****0

azzz
azzz
14-1-2006

"MOOI"
Gezien in: Kinepolis Zoetermeer, Zoetermeer d.d. 12-1-2006

Ik vond het een leuke film. Alleen het boek blijft toch anders. CS Lewis beschrijft het heel uitgebreid, wat ik zelf ook juist mooi vind aan zijn schrijfkunsten. Dat kwam niet erg in de film terug. Maar toch vind ik het een hele mooie verfilming!
De bevers waren zo komisch! De menselijke trekjes in hun, en trouwens ook in de andere dieren, denk aan mr Tumnus, waren duidelijk te zien. Ik ben blij dat ik er heen ben geweest en ik vond het een hele MOOIE film.
Zelf heb ik alle delen gelezen van de serie en ik hoop dat zeker het laatste deel nog verfilmd gaat worden. Ik denk alleen wel dat dat moeilijk gaat worden. In verband met de verhaallijn in het laatste boek.(ik zal maar niet zeggen wat daarin gebeurt) Maar, als je de boeken nog niet hebt gelezen, zeker doen! De boeken zijn de moeite waard. Of je er nou een diepere laag in ziet ofniet!!!!!!!!!!!!!

Waardering:  *****

Veérr
Veérr
14-1-2006

"Voor de 3e keer nog steeds GEWELDIG!"
Gezien in: Grand Theatre, Breda d.d. 13-1-2006

Ik heb de film gisteren voor de 3e keer gezien en ik vind het een geweldige film! Je kan hem niet vergelijken met LOTR of met andere films, en alhoewel hij wel voorspelbaar is, is het wel geweldig gemaakt. Ook vond ik de kinderen heel goed acteren.. !!
Ookal vonden sommige dat helemaal niet... naja.. ik wil de film voor de 4e keer zien!! Dusse... ik Gaa !!! doeiiiii

Waardering:  *****

carian
carian
8-1-2006

"Fantastisch!"
Gezien in: Siniscoop, Sint-Niklaas d.d. 7-1-2006

Het is een prachtige film met heel veel dieren die net echt zijn.
Het begin vind ik belange niet saai.
Het heeft iets weg van'heksen en bezemstelen', ook van Disney.
De natuur is prachtig weergegeven; de sneeuw, het begin van de lente.
alleen één minpuntje...
de oorlog duurde voor mij veel te lang, dat vond ik spijtig.
Anders had hij van mij 5 sterren gekregen.
Zo gauw hij op DVD is koop ik hem direkt!

Waardering:  ****0

Maantjj
Maantjj
8-1-2006

"Super mooi!! Raad hem zeker aan!"
Gezien in: Vue Den Bosch, Den Bosch d.d. 7-1-2006

Deze film is echt super mooi!! Het is echt een leuk verhaal om naar te kijken, en er zitten heel veel dieren in die praten, in veel films zijn die kei nep gemaakt, maar in deze film lijken ze net echt. Behalve een super mooie film heeft die ook een paar komische punten. ik raad je deze film echt heel erg aan!! Zeker leuk om met een hele groep te gaan kijken!!

Waardering:  ****0

loekor
loekor
6-1-2006

"Aardige film"
Gezien in: Pathé de Munt, Amsterdam d.d. 1-1-2006

Goed opgezet sprookje. Hoewel ik de boeken niet ken, was de film als sprookjesfilm erg aardig en mooi gemaakt. Een beetje spannend, een beetje voorspelbaar maar ik heb er als volwassene wel van genoten. Dat christenen er een vergelijking met de bijbel in zien is een beetje merkwaardig, maar tenslotte lijken veel sprookjes op elkaar.

Waardering:  ***00

Aafke
Aafke
6-1-2006

"Prachtige film"
Gezien in: Vue Amersfoort, Amersfoort d.d. 6-1-2006

Prachtige film, echter jammer dat je er voor naar de bioscoop toe moet. Hoe krijgen ze het voor elkaar om zo'n stel langzame en onbeschofte mensen aan te nemen! Diep triest....

Waardering:  ****0

florriss
florriss
6-1-2006

"Leuke bevers"
Gezien in: City bioscoop, Roosendaal d.d. 4-1-2006

ik vond de film echt leuk, hij is het boek echt waard, en hij lijkt volgens mij helemaal niet op lord of the rings. maar ook de kleintjes mogen van mij naar de uncut version, anders missen ze de mooie beesten-de bevers zijn erg grappig

Waardering:  *****

Breaker
Breaker
5-1-2006

"Saajjjj!!"
Gezien in: Quatro Cinema, Heerlen d.d. 20-12-2005

ik vind de film zelf nogal tegen vallen, ik hou wel van lord of the rings maar dit vond ik gewoon een afkraker van zo'n films.
je hebt een heks die denkt dat ze koningin is en wat aanhangers van haar. een bokkepootje die de mensen helpt die in die wereld gekomen zijn. krijgen ze wapens van een leeuw en weet ik het neej gaat me te ver!

Waardering:  **000

Stemat
Stemat
4-1-2006

"UncuT VersioN"
Gezien in: Kinepolis Emmen, Emmen d.d. 4-1-2006

Mijn mening is simpel. Zelfs de uncut version is K*T, ik zou niet willen weten hoe de gek*utte versie zou zijn. Die 147 minuten waren de ergste van mijn leven. En helaas zou ik ze nooit meer terug kunnen krijgen. Alleen de M-M's waren interresant!! Deze film is voor Alle leeftijden en jonger. Zelfs mijn zusje van twee zou hem saai vinden. Maar de bevers waren leuk !

Waardering:  00000

bacardi_dave
bacardi_dave
31-12-2005

"Grappig (en het is geen komische film)"
Gezien in: UGC Antwerpen, Antwerpen d.d. 28-12-2005

Wij vonden de film grappig. Echter niet omdat het zo door de regisseur bedoelt is... De film is gedrenkt in voorspelbaarheid. Dat is dus iets waar ik en mijn vriendin érg om moesten lachen. Verder zijn sommige scenes erg ongeloofwaardig en enkele supermooi gemaakt. De geluiden waren ook zeer mooi.

Waardering:  **000

friekje
friekje
30-12-2005

"Tegen valler"
Gezien in: Pathé de Kroon, Zwolle d.d. 29-12-2005

vond de film tegen vallen.de reden hiervan is dat ik vond dat het verhaal niet in 1 verhaal verteld was en een beetje vlug.het waren gewoon stukjes uit het boek..ze hadden duzz beter een tweede deel er bij kunnen maken.
ook snapte ik het verhaal om die kast heen niet.zoals: hoe is die kast daar gekomen?wat heeft die professor er mee te maken?hoe komt het dat die kast zo is?waar is ie van gemaakt?en nog veel meer...vond het een hele onduidelijke film duzz...
maar toch is de film heel realistisch gemaakt.de leeuw en de andere dieren leken heel echt.toch nog een plus puntje aan deze film

Waardering:  **000

jeene
jeene
28-12-2005

"Veel mooie vondsten"
Gezien in: Kinepolis City, Utrecht d.d. 28-12-2005

Toevalligerwijs was ik vandaag in de gelegenheid de film voor de derde keer te zien, dan ga je op andere dingen letten dan daarvoor. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe blijft dan met leuke spitsvondigheden verrassen.
Dapper van Adamson om een film als deze te maken. De vergelijking met het boek, maar ook met een film als The Lord of the Rings ligt op de loer.
Wat mij betreft is de sfeer van het boek goed getroffen. Vergelijking met LOTR is zinloos. Narnia is bovenal een familiefilm, maar wel een leuke.
Casting is prima. Kinderen zijn een goed voorbeeld van sterke typecasting. Het is weldadig om bijna saai-gewone kinderen te zien spelen. Het komt de geloofwaardigheid van de film ten goede. Edmund en Lucy steken er boven uit evenals de Witte Heks. Peter is een beetje het braafste jongetje van de klas.
En als je echt geen andere reden kunt verzinnen: alleen al Mr. en Mrs. Beaver maken de film de moeite waard.

Waardering:  ****0

timboon
timboon
28-12-2005

"Een erg leuke film"
Gezien in: Kinepolis Spijkenisse, Spijkenisse d.d. 25-12-2005

gewoon een erg leuke film die goed in elkaar zit en ook erg leuk is voor kinderen, begrijp alleen niet waarom de uncut version 12 jaar en ouder is want de film is nooit echt eng.

Waardering:  ****0

finch
finch
25-12-2005

"Heel aardig gedaan"
Gezien in: Vue Hilversum, Hilversum d.d. 23-12-2005

Hoewel The Lion etc. niet mijn favoriet onder C.S. Lewis' Narnia-boeken is, was de film een aangename verrassing. Hij kwam wat langzaam op gang - in dit geval was het boek duidelijk in het voordeel, want dat heeft maar een paar alinea's nodig om de situatie te schetsen - maar vanaf het moment dat Lucy de kleerkast opent zit de vaart erin. Ik heb er tot het einde toe (loop niet te snel weg!) met plezier naar gekeken. De speciale effecten waren ruim voldoende, het acteerwerk dito, al stak niemand er echt boven uit, en de veldslag was goed.
Minpunt: ook de uncut version was nergens echt spannend, terwijl dat effect heus ook wel bereikbaar is als je het boek hebt gelezen - zie The Lord of the Rings. Maar al met al wel onderhoudend.

Waardering:  ***00

postzak
postzak
24-12-2005

"Zeer teleurstellend"
Gezien in: Kinepolis City, Utrecht d.d. 23-12-2005

Het duurt heel lang voor de film op gang komt. Daarnaast is deze erg kinderachtig. Het is duidelijk dat er naar Lord of the Rings is gekeken. Dat neemt niet weg dat het daar niet bij in de buurt komt qua spanning, acteerwerk, script etc. Film is nauwelijks spannend te noemen, zeer teleurstellend. Ik raad de film af voor volwassenen. Misschien dat kleine kinderen er wel plezier aan beleven.

Waardering:  *0000

fillempie
fillempie
24-12-2005

"Mooi gemaakte droomwereld"
Gezien in: De Bios, Heerenveen d.d. 23-12-2005

Degelijke film met veel mooie effecten .Soms neigt het naar Lord of the Rings,maar de specials zijn prachtig.Lof voor de leeuw (nederlandse productie)
De ijsheks is ijzig mooi.Minpunt is de zwakke casting van de kinderen.Maar verder een spannende film.Niet voor kleintjes !

Waardering:  ****0

damon
damon
22-12-2005

"Super"
Gezien in: Quatro Cinema, Heerlen d.d. 22-12-2005

Een mooie film- een aanrader om met de kinderen naar toe te gaan
Onze zoon van 8 met zijn vriendje vonden hem cool en spannend

Waardering:  *****


Cast & Regisseur

Tilda Swinton
Tilda Swinton
White Witch
James McAvoy
James McAvoy
Mr. Tumnus, the Faun
Georgie Henley
Georgie Henley
Lucy Pevensie
Skandar Keynes
Skandar Keynes
Edmund Pevensie
Anna Popplewell
Anna Popplewell
Susan Pevensie
Mark Taylor
Mark Taylor
Regisseur
Amy Lee
Amy Lee
Muziek
Narnia poster