compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 21-1 t/m 27-1
Film van de week!
MENU
Shouf Shouf Habibi!

Meningen over de film Shouf Shouf Habibi!

Mogelijk schadelijk tot 12 jaarGeweldGrof taalgebruikDiscriminatie

Recensies van Shouf Shouf Habibi!

Geef ook je mening over Shouf Shouf Habibi!

5 Meningen over Shouf Shouf Habibi!

mo.is.sooo.lief
mo.is.sooo.l..
11-5-2006

"Coowl hoor maar is er ook een poster van (te koop)"
Gezien in: Kinepolis Den Helder, Den Helder d.d. 3-6-2004

die is egt coowl, moet je gewoon hebben gezien.
maare ik wil graag een poster van die film, iemand enig idee waar die te halen zijn//.?

Waardering:  *****

marocgirl
marocgirl
29-12-2005

"Supergoed;)"

eey wolah die film is echt goed zo een films moeten meer gemaakt worden daar zit tenminste wat cultuur in en echte goeie grappen ewa wat moet ik nu nog zeggen het is gewoon goed man

Waardering:  ****0

marocjen
marocjen
10-4-2005

"Super"
Gezien in: C.C. Lokeren, Lokeren d.d. 8-4-2005

deze film was echt heel goed
zo ziet men hoe het er soms aantoe gaat in onze cultuur en hoe wij leven. het is niet altijd zoals in de film maar kan voorkomen en de grappen zijn echt wel goed

Waardering:  *****

Tammie
Tammie
25-2-2004

"Slechte film"
Gezien in: Roxy Theater, Bergen op Zoom d.d. 31-1-2004

Ik snap niet dat deze film zo goed staat aangeschreven.
ik ben er met 4 vrienden heengeweest (zowel meiden en jongens) en we hadden allemaal het liefst in de pauze weg willen lopen. De film was ook echt totaal niet komisch. Er kwam misschien 2 keer tijdens de film een grijns op m'n gezicht. Ik snap wel waar de film eigenlijk over ging. Hoe moeilijk het is voor een marrokaanse jonge man om hier een normaal leven op te bouwen en waar hij allemaal tegen aanloopt. Wij gingen er allemaal met veel verwachtingen heen, maar ik heb zelden zo'n slechte film gezien. Totaal geen humor.

Waardering:  1/20000

p.hoekstra
p.hoekstra
20-1-2004

"Integratie avant la lettre."
Gezien in: Pathé Ede, Ede d.d. 19-1-2004

Soms zegt een film meer dan duizenden woorden. Had de commissie Blok bijna 3000 pagina’s nodig om het integratiebeleid van de Nederlandse overheid te analyseren, Shouf Shouf Habibi heeft maar 89 minuten nodig om een dwarsdoorsnede te maken van zowel de Nederlandse samenleving, de Marokkaanse gemeenschap in Nederland en Marokko en hun onderlinge verbanden.

Net zo inhoudsloos als het rapport van Blok, blijft echter helaas ook deze Nederlandse komedie. Het is een aaneenschakeling van anekdotes die aangeven waar de Marokaanse en Nederlandse gewoonten en cultuur met elkaar botsen en waar samen-leven vooral tollerant naast elkaar leven betekent. Alle wederzijdse vooroordelen zijn in Shouf shouf Habibi in sneltreinvaart achter elkaar gezet, waardoor een gechargeerd, stereotiep beeld wordt geschetst dat tegelijk pijnlijk en (dus) komisch is.
En passant wordt echter tussen de verhaallijnen door het enorme dilemma duidelijk waar Marokkanen in Nederland mee worstelen. Nog niet ingeburgerd in de Nederlandse samenleving en tegelijkertijd steeds minder verbonden met Marokko. Dat deze zoektocht naar identiteit binnen gezinnen voor de nodige generatieconflicten zorgt, wordt in deze film ook heel duidelijk.

De Nederlandse komedie Shouf Shouf Habibi zit vol bekende acteurs en is ontstaan uit een samenwerking tussen tekstschrijver Albert ter Heerdt en de in Marokko geboren Mimoun Oaïssa, die tevens de hoofdrol van Ab vertolkt. Naast cabaretier Najib Amhali spelen verder ook vele Nederlandse acteurs als Winston Gerschtanowitz, Tanja Jess, Bridget Maasland, Frank Lammers, Peter Heerschop en Tara Elders een rol. Ondanks af en toe groots acteer- en cast-werk blijft het helaas een typisch Nederlandse film die zich vanwege de typisch Nederlandse grappen, verwijzingen en gewoonten onmogelijk laat ondertitelen in een andere taal.

Wat Shouf Shouf Habibi echter onderscheidt van de meeste recente Nederlandse films, is dat er geen seks in voorkomt. Alhoewel Ter Heerdt en Oaïssa in hun film veelvuldig met het onderwerp spelen, leveren ze het bewijs dat een grappige film niet per definitie plat hoeft te zijn en dat een set heus wel zonder een bed kan. En dat is voor de verandering best goed.

Waardering:  ***1/20


Cast & Regisseur

Mimoun Oaïssa
Mimoun Oaïssa
Abdullah 'Ap' Bentarek
Najib Amhali
Najib Amhali
Samir 'Sam' Bentarek