compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 2-7 t/m 8-7
Film van de week!
MENU
The Curious Case of Benjamin Button

Meningen over de film The Curious Case of Benjamin Button

Mogelijk schadelijk tot 6 jaarAngst
The Curious Case of Benjamin Button
Cate Blanchett (Daisy) en Brad Pitt (Benjamin Button) in The Curious Case of Benjamin Button

Recensies van The Curious Case of Benjamin Button

Geef ook je mening over The Curious Case of Benjamin Button

6 Meningen over The Curious Case of Benjamin Button

Lienda<3Edward
Lienda<3Edwa..
13-3-2009

"Benjamin Button"
Gezien in: Vue Doetinchem, Doetinchem

Ik had verwacht dat dit een prachtige film zou zijn maar het is gewoon de meest saaie film die ik ken. Hij valt érg tegen, jammer.

Waardering:  00000

movie_girl
movie_girl
23-2-2009

"Benjamin Button"
Gezien in: Royal Theaters Heerlen, Heerlen d.d. 18-2-2009

Een ontzettend mooi en goed uitgewerkt verhaal maar de film rekt zich ongelooflijk lang doordat er om het verhaal heen niets gebeurd.
Er is bijvoorbeeld niemand die het vreemd vind dat het leven van Benjamin achterstevoren plaats vind. Van mij had er iets meer humor of actie in gemogen.

Waardering:  **000

moguvo
moguvo
14-2-2009

"Mooi"

Lieve mooie ontroerende film!

Waardering:  ****0

liisa92
liisa92
10-2-2009

"Supermooi"
Gezien in: Pathé de Kroon, Zwolle d.d. 6-2-2009

supermooie film.
heel ontroerend en zitten subtiele grappen in.

loved it

Waardering:  *****

Filmflash
Filmflash
6-2-2009

"Hoe perfect is deze film eigenlijk?"

De regisseur van ‘Se7en’ en ‘Fight Club’ David Fincher, de ster uit beide succesfilms Brad Pitt, één van de beste actrices alive Cate Blanchett.. hoe perfect is deze film eigenlijk? Wel, behoorlijk perfect. Technisch vooral. Iedere minuut ziet er kwalitatief even zorgvuldig en verbluffend mooi uit. En dat zijn er nogal wat, want het oorspronkelijke korte verhaal van F. Scott Fitzgerald is opgerekt tot een innemend verhaal van 2 uur en 46 minuten. Een lap dus – en dat is niet de enige aanwijzing dat de makers duidelijk de intentie hadden een klassieker af te leveren. Het epische leven van Benjamin Button is… echter ook fantasie, want geboren worden als bejaarde en sterven als baby is vooral een interessante manier om anders tegen een mensenleven aan te kijken.

Brad maakte het zichzelf zo niet gemakkelijk om toch door te kunnen gaan als een menselijk mens. Een karakter waar we ons in kunnen invoelen. Ach, zul je zeggen, normaal was Forrest Gump ook niet helemaal. Dit verhaal is van dezelfde scenarioschrijver en kun je inderdaad zien als een variant op die film over een tegen-wil-en-dank bijzonder mensenleven.

Maar toch is er een verschil. Waar ‘m dat precies in zit is lastig een vinger op te leggen, ik hou het maar op dat invoelen. Fincher maakt ’t zo mooi – de zonsondergang, de motortour, Brad als twintiger enz. – dat het een sprookje wordt. Een prachtig sprookje, maar níet echt. Het verschil tussen een erg mooie film en een klassieker als Forrest Gump, die toch echt tot leven komt. Beiden films ontvingen dertien Oscarnominaties - Forrest verzilverde er zes. We gunnen Brad natuurlijk alles, maar ik vrees dat de Beste Film toch naar die andere film gaat. ‘Slumdog Millionaire’ lijkt een sprookje, maar blijkt ’t nou net niet te zijn. (Meer Oscarvoorspellingen later deze week.)

‘The Curious Case of Benjamin Button’ op het grootst mogelijk doek in je regio is vanwege die echte grootse bioscoopbeleving toch net 4 sterren waard. Maar dan ziet de getrainde kijker ook wel het debuut van Shiloh Jolie-Pitt, Brad’s dochtertje die tijdens de opnamen 10 maanden oud was!

Waardering:  ****0

karengg
karengg
21-1-2009

"GE-WEL-DIG!!!"

Gisteravond heb ik de film gezien, in de VS en hij was echt fantastisch. Geweldig verhaal, mooie effecten, make-up en de kleine details die het 'm deden.
Oh, en voor de dames: Brad Pitt natuurlijk ;-)

Lange film, bijna 3 uur en hier helaas geen pauze tussendoor, maar het is zo boeiend dat je niet eens WILT opstaan.

Waardering:  *****


Cast & Regisseur

Brad Pitt
Brad Pitt
Benjamin Button
Tilda Swinton
Tilda Swinton
Elizabeth Abbott
Elias Koteas
Elias Koteas
Monsieur Gateau
Elle Fanning
Elle Fanning
Daisy - Age 6
David Fincher
David Fincher
Regisseur