compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Chicago' krijgt dertien Oscar nominaties

'Chicago' krijgt dertien Oscar nominaties

12-2-2003 De Oscar-nominaties zijn dinsdag bekendgemaakt. De musical 'Chicago' kreeg dertien nominaties en het drama 'The Hours' is tien keer genomineerd.

Delen op facebook

De films dingen samen met Gangs Of New York, The Lord of the Rings: The Two Towers en The Pianist mee naar een Oscar voor de beste film. Nicole Kidman (The Hours) en Renée Zellweger (Chicago) behoren tot de actrices die een nominatie voor de beste hoofdrol op zak hebben.

Meryl Streep is genomineerd voor haar bijrol in Adaptation. Het is haar dertiende nominatie, waarmee ze meteen ook recordhoudster is.

Veteraan Jack Nicholson was al de mannelijke acteur met de meeste nominaties ooit achter zijn naam. Hij kreeg er dinsdag nog een bij voor de hoofdrol in About Schmidt, zijn twaalfde nominatie. Bij de uitreiking van de Amerikaanse filmprijzen heeft hij concurrentie van onder anderen Nicolas Cage (Adaptation) en Adrien Brody (The Pianist).

Onder de genomineerden voor een Oscar voor de beste regisseur is de Spanjaard Pedro Almódovar voor zijn film Hable con Ella.

De uitreiking van de Oscars vindt op zondag 23 maart plaats.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.