compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 38 19-9 t/m 25-9
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Chris Pratt is de nieuwe Indiana Jones'

'Chris Pratt is de nieuwe Indiana Jones'

28-1-2015 Er zijn plannen om Indiana Jones nieuw leven in te blazen. De ontwikkelingen zijn nog in een erg vroeg stadium, maar er zijn nu geruchten dat Chris Pratt de rol van Indy op zich gaat nemen.

Delen op facebook
This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

This work is licensed under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 Unported License.

Op het moment zit de carrière van Chris Pratt in de lift en zal hij de hoofdrol vertolken in Jurassic World en naast Denzel Washington spelen in The Magnificent Seven. Zijn rol in de Marvel comicverfilming "The Guardians of the Galaxy" lanceerde hem naar leading-man status. Daarvoor was hij te zien in Her en de serie Parks & Recreation.

De laatste film, Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull, stamt al weer uit 2008 en werd slecht ontvangen. De film bracht wereldwijd alsnog $786 miljoen dollar op.

Er waren sowieso al plannen voor een vijfde avontuur met de zweepzwaaiende archeoloog. Dit werd destijds al gehint door George Lucas zelf. Hij kon echter niet een goed verhaal verzinnen. Vervolgens verkocht Lucas zijn studio 'Lucasfilms" aan Disney en ging de regisseur met pensioen. Hierdoor raakte de plannen voor een vijfde Indiana Jones films weer in de vergetelheid.

Doordat Disney de officiële rechten van Indiana Jones van Paramount kocht in 2013, was er langzaam weer hoop voor de franchise. "Harrison Ford", die de rol viermaal speelde, heeft aangegeven dolgraag weer in de huid van Indiana Jones te willen kruipen. Echter is het nu afwachten wat het gaat worden.

Het is nog absoluut niet zeker dat Chris Pratt de rol ook echt zich op gaat nemen: dit zijn alleen nog maar geruchten.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.