Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 15-3 t/m 21-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > 'Confituur' krijgt in Venetië ovationeel ontvangst

'Confituur' krijgt in Venetië ovationeel ontvangst

4-9-2004 VENETIE - De Nederlands-Belgische film 'Confituur' is donderdag op het prestigieuze filmfestival van Venetië met een staande ovatie ontvangen. Dat meldde producent Emjay Rechsteiner van Staccato Films donderdagavond.

Na afloop van de wereldpremière beloonde het publiek in de grootste festivalzaal de bitterzoete komedie van regisseur Lieven Debrauwer met een tien minuten durend applaus. Confituur is de opvolger van de veelvuldig gelauwerde film Pauline & Paulette, die in 2001 de publieksprijs won op het Filmfestival van Cannes.

''Ik heb nog nooit zoiets meegemaakt'', vertelt Rechsteiner trots. Net als Pauline & Paulette gaat ook Confituur over ouderen. Tijdens zijn gouden huwelijksjubileum ontvlucht een oude man het feestgedruis. De door de familie verstoten lesbische zus en haar vriendin vangen hem op. De lesbische vriendin wordt gespeeld door de 65-jarige Jasperina de Jong. Rik van Uffelen, Viviane de Muynck en Marilou Mermans vertolken de andere grote rollen.

Confituur zal begin oktober ook te zien zijn tijdens de Belgisch-Nederlandse première op de slotavond van het Filmfestival in Gent. De distributeur A-Film brengt de film begin 2005 in Nederland uit.

Pauline & Paulette was in 2001 een grote hit in de Nederlandse filmhuizen. De tragikomedie trok vooral veel vijftigplussers naar de bioscopen.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.