compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Costa!' opvolger wordt musical

'Costa!' opvolger wordt musical

27-2-2004 AMSTERDAM - De film 'Costa!' krijgt een vervolg. Het tweede deel wordt een musical die speelt in de jaren '80. De film, 'Costa! 82', gaat tien liedjes bevatten die ''een zelfde sfeer moeten uitademen als 'Grease' of 'Dirty Dancing'', meldde regisseur Johan Nijenhuis donderdag.

Delen op facebook

Acteurs zijn nog niet gecontracteerd, maar Nijenhuis zoekt een volledig nieuwe cast. ''Niet alleen plottechnisch is het onmogelijk dat er iemand uit het origineel terugkeert, ze waren toen immers nog niet eens geboren, maar bovendien moeten de acteurs dit keer ook goed kunnen zingen.'' De filmmaker gaat onder meer zoeken in de Nederlandse musicalwereld.

Het verhaal gaat over rijkeluisdochter Tracy, die samen met haar vader afreist naar de Spaanse kust. Deze projectontwikkelaar wil alle kustpanden ombouwen tot Hollandse feesttenten. In een van de complexen schuilt echter een illegale discotheek, The Garage, die wordt gerund door kraker Ronnie. Aan wie Tracy uiteraard binnen de kortste keren haar hart verpandt.

De bedoeling is dat de opnames in het najaar beginnen. Regisseur Nijenhuis mikt op een première in het voorjaar van 2005, precies vier jaar na de lancering van de eerste Costa!. Deze film was met 700.000 bezoekers de beste bezochte Nederlandse productie van 2001. Ook de inmiddels drie seizoenen lopende serie op BNN behoort onder de doelgroep van tieners nog steeds tot een van de beste bekeken producties.

Het script van "Costa! 82" komt van Wijo Koek en Nijenhuis, die samen ook het scenario voor deel 1 schreven. De mede door BNN geproduceerde film gaat €3 miljoen kosten en wordt weer opgenomen aan de Spaanse kust.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.