compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Fanfan La Tulipe' opent Festival van Cannes

'Fanfan La Tulipe' opent Festival van Cannes

28-3-2003 De Franstalige film 'Fanfan la Tulipe' met Penelope Cruz wordt de openingsfilm van het Film Festival van Cannes. Het twee weken durende festival begint op 14 mei.

Delen op facebook

Het is de eerste keer dat de Spaanse actrice Cruz in een Franstalige film speelt sinds haar rol in de remake van Don Juan (1998) door Jacques Weber. Naast Cruz speelt ook de Zwitserse acteur Vincent Perez (Queen of the Damned) een rol in de film.

Fanfan la Tulipe werd al drie keer eerder verfilmd, waarbij de versie van Christian-Jaque - Fanfan la Tulipe (1952) - met Gina Lollobrigida de bekendste is. Penelope Cruz speelt in de nieuwste versie een zigeunermeisje dat een jonge boer, Fanfan, ervan probeert te overtuigen dat hij zich bij het Franse leger moet aansluiten.

De film werd geregisseerd door Gerard Krawczyk, de maker van de Franse actie-films Taxi 2 (2000) en Taxi 3 (2003). 'Fanfan La Tulipe' gaat op 14 mei in Frankrijk in première.

Het complete programma van het Cannes Film Festival is nog niet bekend. Wel is zeker dat de Franse regisseur Patrice Chereaude de jury van de filmprijzen van het festival, de Palme d'Or zal leiden. Chereau won de prijs in 1994 voor het historische drama La Reine Margot.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.