compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Fighting Fish' uit de bioscoop gehaald

'Fighting Fish' uit de bioscoop gehaald

14-2-2004 AMSTERDAM - De eerste Nederlandse martial-arts film 'Fighting Fish' is uit roulatie gehaald. Een woordvoerster van distribiteur UIP zei vrijdag dat niet zozeer het geringe aantal bezoekers als wel de grote concurrentie van andere films 'Fighting Fish' de das hebben omgedaan.

Delen op facebook

Sinds de première eind januari tijdens het Internationaal Filmfestival Rotterdam hebben slechts 6.600 bioscoopbezoekers de film gezien, meldde UIP. Deze week gingen films als Feestje! en School of Rock in première die ongeveer dezelfde jonge doelgroep bedienen.

Volgende week gaan maar liefst acht nieuwe speelfilms in de Nederlandse bioscopen draaien, waaronder Suske en Wiske - De Duistere Diamant, Spy Kids 3-D: Game Over, Peter Pan en Cold Mountain. Films waarvan veel wordt verwacht. ''Er is gewoon een gebrek aan filmdoeken'', aldus de woordvoerster van UIP.

Fighting Fish is een film van producent/regiseur Jamel Aattache. Hij schreef samen met hoofdrolspeler en vechtkunstenaar Kim Ho Kim het scenario. De hoofdrollen worden gespeeld door Chantal Janzen en Jennifer de Jong. UIP sluit niet uit dat de film alsnog terugkeert in de bioscoop. ''Nog niet alle bioscopen hebben hem geprogrammeerd. Wellicht dat de film in maart weer te zien is.''

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.