compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > 'Gegen die Wand' draait met Turkse ondertitels

'Gegen die Wand' draait met Turkse ondertitels

1-9-2004 AMSTERDAM - De omstreden, maar tevens veelbekroonde film 'Gegen die Wand' is in Nederland ook te zien in een kopie met Turkse ondertitels. Dat heeft distributeur Cinemien maandag meegedeeld.

Delen op facebook

De filmmaatschappij hoopt hiermee Gegen die Wand bereikbaar te maken voor een Turkse doelgroep die geen Nederlandse ondertitels kan lezen. Een belangrijk thema in de film is de moeilijke integratie van Turkse immigranten in het buitenland. Het is de eerste keer dat een film in Nederland met Turkse ondertitels in de bioscoop uitkomt.

Gegen die Wand vertelt over een Turks meisje dat formeel trouwt met een suïcidale Turkse weduwnaar om er buiten de weet van haar familie een losbandig leven op na te kunnen houden.

De film kreeg op het Festival van Berlijn een Gouden Beer en won dit jaar de vijf belangrijkste Duitse Oscars. Gegen die Wand raakte in Turkije in opspraak toen bleek dat de 24-jarige hoofdrolspeelster in het verleden als pornoactrice had gewerkt. Diverse gezaghebbende imams en media spraken zich daarom fel uit tegen de film van regisseur Fatih Akin. De Turkse minister van Cultuur verdedigde Gegen die Wand echter. De controverse maakte de film in Turkije een grote hit.

Gegen die Wand draait in negentien Nederlandse bioscoopzalen. De Turks ondertitelde kopie - Gegen die Wand (TO) - draait vanaf donderdag in bioscoop Pathé ArenA in de Bijlmer. Na twee weken doet deze versie ook andere zalen in het land aan.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.