compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Goldie' opent Movies that Matter

'Goldie' opent Movies that Matter

4-2-2019 Goldie, de nieuwe film van Sam de Jong, opent op vrijdag 22 maart het Movies that Matter Festival in Den Haag. Het film- en debatfestival is van 22 t/m 30 maart in Den Haag

'Goldie' opent Movies that Matter

'Goldie' opent Movies that Matter

De Nederlandse regisseur brak in 2015 door met zijn veelgeprezen debuutfilm Prins.

Goldie is de kleurrijke openingsfilm de eigenwijze New Yorkse tiener Goldie die ervan droomt beroemd te worden. Ondertussen doet ze er alles aan om haar twee jonge zusjes uit handen te houden van overheidsinstanties. Met een flinke dosis glamour toont de film de rauwe realiteit van een meisje met weinig mogelijkheden, maar des te meer kracht, bravoure en doorzettingsvermogen. Goldie gaat op 10 februari in wereldpremière tijdens de Berlinale.

Het jaarlijkse film- en debatfestival Movies that Matter vindt in 2019 plaats van vrijdag 22 tot en met zaterdag 30 maart in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui in Den Haag. Het volledige programma staat eind februari online en de kaartverkoop start op 7 maart.

Over het Movies that Matter Festival
Het Movies that Matter Festival in Den Haag is een internationale festival over mensenrechten en een duurzame samenleving met negen dagen lang speelfilms, documentaires, debat, muziek en meer.

Het festival kent drie competitieprogramma’s. Activist gaat over mensenrechtenverdedigers, in samenwerking met Amnesty International. Camera Justitia zoomt in op onder meer het belang van de rechtsstaat en de strijd tegen straffeloosheid. Dutch Movies Matter, toont speelfilms en documentaires van geëngageerde Nederlandse filmmakers.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.