compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Grimm' wint Skrien Afficheprijs

'Grimm' wint Skrien Afficheprijs

29-9-2004 UTRECHT - Regisseur Alex van Warmerdam heeft de Skrien Afficheprijs 2004 ontvangen voor zijn posterontwerp voor zijn film 'Grimm'. Vanwege de grote stilistische waarde ervan is de jury dit jaar tot een unaniem besluit gekomen.

Delen op facebook

De poster van Grimm laat een geschilderde still zien van een essentieel beeld uit de film. Het grauwe, sombere beeld van het affiche weerspiegelt naadloos de film die het aanprijst. Ook dat acht de jury van groot belang. Op grotere kijkafstand is het affiche leesbaar en herkenbaar, en blijft het zijn kracht behouden, wat niet van alle affiches van dit jaar kan worden gezegd.

Ook is er lang gedebatteerd over het affiche voor Shouf Shouf Habibi!, een van de tien Nederlandse filmposters die Michael van Randeraat het afgelopen jaar heeft vervaardigd. De jury prijst vooral de communicatieve kracht ervan. Met relatief eenvoudige middelen wordt de beoogde doelgroep direct aangesproken en wellicht enthousiast gemaakt.

Van Warmerdam kreeg de prijs dinsdagavond 28 september tijdens het Nederlands Film Festival, in de talkshow van Matthijs van Nieuwkerk, uit handen van juryvoorzitter Alex de Ronde. De jury bestond uit filmmaker Mark de Cloe, ontwerper Lex Reitsma, marketingdeskundige Paul Verstraeten, en Premsela-stafmedewerker Paul van Yperen.

In 2002 ging de eerste Skrien Afficheprijs naar Brat Ljatifi voor zijn affiche van Îles Flottantes, in 2003 won Minoes en vorig jaar was Van God Los de prijswinnaar. De prijs bestaat uit een ingelijst klassiek affiche van Jonge Harten en een geldbedrag van 250 euro.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.