compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Het Zuiden' geselecteerd voor Europese filmprijs

'Het Zuiden' geselecteerd voor Europese filmprijs

21-9-2004 RIJSWIJK - De Nederlandse speelfilm 'Het Zuiden' van Martin Koolhoven is geselecteerd voor de European Film Awards 2004. Dat heeft de organisatie van het filmevenement dinsdag bekendgemaakt.

Delen op facebook

Ook de Belgische politiethriller De Zaak Alzheimer van Erik van Looy, die mede met Nederlands geld is geproduceerd, is in de race voor een van de Europese filmprijzen.

In totaal zijn vierhonderd films voorgedragen om kans te maken op een nominatie in een van de categoriën. Het bestuur van de Europese Film Awards selecteerde er uiteindelijk 42. Uit deze lijst zullen de 1.600 leden van de European Film Academy de komende weken de nominaties kiezen.

De Europese filmprijzen worden voor de zeventiende keer uitgereikt. Dat gebeurt in categoriën als beste film, beste regisseur en voor de eerste keer beste componist. Ook zijn er prijzen voor de beste acteur, actrice, scenarioschrijver en cinematograaf. De uitreiking heeft 11 op december plaats in Barcelona.

Het Zuiden, een drama met in de hoofdrollen Monic Hendrickx en Frank Lammers moet het opnemen tegen Europese kassuccessen als Gegen die Wand, Love Actually en Girl with a Pearl Earring.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.