compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 27 2-7 t/m 8-7
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'High Noon' populair onder presidenten VS

'High Noon' populair onder presidenten VS

De klassieke western High Noon is de populairste film onder Amerikaanse presidenten. Dat blijkt uit de documentaire 'All The Presidents' Films die donderdag op de Amerikaanse televisie te zien zal zijn, aldus verscheidene Amerikaanse media dinsdag.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De uitzending is vooral gebaseerd op de ervaringen van Paul Fisher, de man die tussen 1953 en 1986 filmvoorstellingen regelde in het Witte Huis. Hij hield nauwgezet bij welke films de presidenten graag wilden zien. De documentairemakers achterhaalden zelf de filmvoorkeuren van de presidenten na 1986.

Zo blijkt onder meer dat Bill Clinton twintig keer naar High Noon keek, Dwight Eisenhower zag Gary Cooper driemaal schitteren in de film. Andere populaire presidentiële films zijn Casablanca, The Bridge on the River Kwai en Roman Holiday.

Jimmy Carter was de grootste liefhebber van films. Hij liet er 580 vertonen. De documentaire 'onthult' ook dat de huidige president Bush Saving Private Ryan als favoriete film heeft. Ook anti-held "Austin Powers" valt bij George W. goed in de smaak.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.