compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'In this World' winnaar filmfestival Berlijn

'In this World' winnaar filmfestival Berlijn

17-2-2003 De Britse regisseur Michael Winterbottom heeft met zijn film 'In this World' de Gouden Beer van het 53ste internationale filmfestival in Berlijn gewonnen. Dat heeft juryvoorzitter Atom Egoyan zaterdag bekendgemaakt.

Delen op facebook

Naast deze hoogste onderscheiding van het festival, gingen ook de 'vredesfilmprijs' en de prijs van de Oecumenische Kerkenjury naar In This World. Winterbottom kreeg hiervoor een bronzen beeldje en 5000 euro. De film gaat over twee mensen die de ellende in het grensgebied tussen Afghanistan en Pakistan ontvluchten en naar het westen trekken. Volgens de jury portretteert de film de vluchtelingen als oorlogsslachtoffers, in plaats van ze te bestempelen als 'economische profiteurs'.

De Zilveren Beer voor de beste acteur ging naar de Amerikaan Sam Rockwell voor zijn rol in Confessions of a Dangerous Mind, van de Amerikaanse regisseur George Cloony.

Nicole Kidman, Meryl Streep en Julianne Moore krijgen gedrieën de Zilveren Beer voor de beste actrice in de voor een Oscar genomineerde film The Hours van de Brit Stephen Daldry. De Franse regisseur Patrice Chéreau kreeg de Zilveren Beer voor de beste regisseur voor zijn film Son Frère.

De onderscheiding voor de beste Europese film, de Blauwe Engel, was voor "Goodbye Lenin" van de Duitser Wolfang Becker. De Grand Prix van de jury was voor Adaptation van de Amerikaan Spike Jonze.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.