compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Kameleon' en 'De Tweeling' succesvolste films

'Kameleon' en 'De Tweeling' succesvolste films

30-9-2004 UTRECHT - De Schippers van de Kameleon en De Tweeling waren de twee succesvolste Nederlandse films van 2003. Beide films zijn daarom woensdagavond op het Nederlands Film Festival in Utrecht bekroond met de Stimulans voor Succes-prijzen van het Nederlands Fonds voor de Film.

Delen op facebook

De Schippers van de Kameleon van regisseur Steven de Jong was commercieel gezien de succesvolste film. De schelmenstreken van de Friese tweeling trokken bijna 750.000 bezoekers naar de bioscoop. De Tweeling van regisseur Ben Sombogaart was onder meer door de Oscarnominatie die de film kreeg artistiek gezien de succesvolste Nederlandse film van 2003.

Producent Bridge Entertainment van de Kameleon-film ontving €100.000, producent IdtV Film van De Tweeling €75.000. Het geld moet worden besteed aan de ontwikkeling van nieuwe filmplannen.

Ook gingen er prijzen naar Pietje Bell 2: De jacht op de Tsarenkroon (€75.000) en Phileine Zegt Sorry (€50.000) voor hun commerciële succes en naar Shouf Shouf Habibi!, Polleke, Grimm en Van God Los voor hun artistieke succes in het buitenland. Shouf Shouf Habibi! en Polleke waren te zien op het Filmfestival van Berlijn, Grimm en Van God Los op het filmfestival van San Sebastian.

De Stimulans voor Succes-prijzen werden dit jaar voor de tweede keer uitgereikt.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.