compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > 'Lord of the Rings' wint elf Oscars

'Lord of the Rings' wint elf Oscars

1-3-2004 LOS ANGELES - De laatste deel van de trilogie 'The Lord of the Rings' is met elf Oscars de grote winnaar van de 76e Academy Awards geworden. De film was ook elf keer genomineerd.

Delen op facebook

The Lord of the Rings: The Return of the King van de Nieuw-Zeelander Peter Jackson sleepte in de nacht van zondag op maandag onder meer de prijzen voor beste regie en beste film in de wacht.

De prijs voor beste acteur ging naar Sean Penn voor zijn werk in Mystic River. De Zuid-Afrikaanse Charlize Theron kreeg voor haar rol in Monster de prijs voor beste actrice. Mystic River kreeg ook de prijs voor beste mannelijke bijrol: Tim Robbins. Renee Zellweger kreeg voor haar rol in Cold Mountain de Oscar voor de beste vrouwelijke bijrol.

The Lord of the Rings: The Return of the King domineerde de uitreiking volledig. Alleen de films "Ben Hur" uit 1959 en Titanic wonnen evenveel Oscars. Het zeedrama Master and Commander van Peter Weir was de grote verliezer. De film met Russell Crowe was genomineerd voor tien Oscars, maar won slechts in de categorie sound editing en cinematografie.

Dochter Sofia van 'grootmeester' Francis Ford Coppola werd beloond voor haar film Lost in Translation. Zij kreeg de prijs voor beste orginele script. Van deze film viel hoofdrolspeler Bill Murray, die door velen was getipt voor de prijs van beste acteur, buiten de boot. De prijs voor beste animatiefilm ging naar Finding Nemo.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.