compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Mr. Horror' Jan Doense lanceert streamingsdienst voor horrorfilms

'Mr. Horror' Jan Doense lanceert streamingsdienst voor horrorfilms

7-1-2019 Jan Doense, filmproducent, oprichter van het Imagine Film Festival en artistiek directeur van Film by the Sea, lanceerde onlangs Fear Unlimited. De streamingsdienst voor horror en andere films met horrorelementen wil het grootste aanbod voor het genre in de Benelux krijgen en een community voor fans worden.

Delen op facebook
Initiatiefnemer Jan Doense van streamingsdienst Fear Unlimited (C) Joao Carlos Rodrigues

Initiatiefnemer Jan Doense van streamingsdienst Fear Unlimited (C) Joao Carlos Rodrigues

Horrorklassiekers als The Exorcist zullen voorlopig niet te vinden zijn in het aanbod van Fear Unlimited. De streamingsdienst biedt in eerste instantie volgens Jan Doense, ook wel bekend als Mr. Horror, alleen minder bekende horrorfilms. ,,Door de ondergang van video, dvd en blu-ray vallen veel horrorfilms buiten de boot omdat ze niet in de bioscoop draaien. Netflix en Videoland hebben ze ook niet. De horrorfilms die wel in de bioscoop te zien zijn, zijn over het algemeen vrij netjes en met weinig bloed. Echte horrorfans willen films bingewatchen die niet altijd keurig netjes zijn." Op Fear Unlimited zijn lange horrorfilms te zien, zowel Engelstalig als Nederlandstalig. Doense: ,,Er worden ontzettend veel korte Nederlandstalige horrorfilms gemaakt, maar die zijn vrijwel nergens te zien.” Korte films zijn over enkele maanden ook te vinden op de website.Fear Unlimited moet uiteindelijk meer zijn dan alleen een streamingsdienst. Doense wil dat het een community wordt voor horrormakers en fans. ,,Wij willen graag filmmakers aan het woord laten en de makers en fans met elkaar verbinden via het portal. Misschien gaan we net als Netflix ook eigen producties maken.”

Doense is zelf ook groot fan van horror: ,,Ik houd van spanning en sensatie. Je weet niet wat er gaat gebeuren. Toen het genre me niet meer losliet, vroeg ik me af of deze interesse wel normaal was. Ik ben me meer gaan verdiepen in het psychologisch effect van horrorfilms. Dit genre laat je angsten zien. Ik vind het prettig om soms geconfronteerd te worden met mijn eigen sterfelijkheid en horrorfilms doen dat op een 'fijne' manier. Als je een horrorfilm in de bioscoop ziet, moeten mensen vaak vreselijk lachen na een schrikmoment. Dat is een ontlading van de spanning.”

Een abonnement op Fear Unlimited kost 6,66 euro per maand.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.