compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 33 15-8 t/m 21-8
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Narnia' krijgt twee leeftijdskeuringen

'Narnia' krijgt twee leeftijdskeuringen

Nederlandse versie geschikt voor zesjarigen.

29-11-2005 AMSTERDAM - Voor het eerst wordt in Nederland een film uitgebracht die voor verschillende leeftijdsgroepen geschikt is.

Delen op facebook

Disney brengt de film The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe in twee versies uit in de Nederlandse bioscopen. De originele versie zal geschikt zijn voor kinderen vanaf twaalf jaar. Kinderen vanaf zes kunnen naar de Nederlandse versie. Disney speelt met de maatregel in op de discussie die is ontstaan rond familiefilms als Harry Potter and the Goblet of Fire (12+) en De Griezelbus (6+). Disney hoopt op deze manier een hoger bezoekersaantal te genereren.

De originele versie van de film is geschikt voor kinderen vanaf twaalf jaar. De Nederlandse film is zodanig aangepast dat ook jongere kinderen de verfilming van het boek van C.S. Lewis kunnen zien. De Nederlandse gaat De kronieken van Narnia: De Leeuw, De Heks en De Kleerkast heten.

Disney's Narnia gaat over vier kinderen die via een klerenkast plotseling terechtkomen in het land Narnia. Ze komen erachter dat het hun lot is om het land te bevrijden van een boze heks. De wijze leeuw Aslan helpt hen hierbij.

Narnia gaat 21 december in première. Kinderen die nog jonger zijn hoeven niet thuis te blijven: een dag later gaat de film Plop en het Vioolavontuur in première, die geschikt is bevonden voor alle leeftijden.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.