compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Pluk van de Petteflet' wordt verfilmd

'Pluk van de Petteflet' wordt verfilmd

4-3-2003 Filmmaker Burny Bos is bezig met een poppenanimatie van het boek 'Pluk van de Petteflet' van Annie M.G. Schmidt. Dat heeft Bos maandag gezegd. De producent is op dit moment over het project in onderhandeling met animatiestudio's in Nederland en Letland.

Delen op facebook

Zijn dochter Tamara Bos, die eerder ook het script voor de film Minoes schreef, werkt aan het scenario. Sinds het boek in 1971 verscheen, werden er bijna een miljoen exemplaren van verkocht. Het boek werd onder meer bekroond met een Zilveren Griffel.

Pluk van de Petteflet vertelt het verhaal over een jongetje dat in een klein rood kraanwagentje door de stad rijdt op zoek naar een huis om in te wonen. Via Dolly de Duif komt hij terecht in de torenkamer van de Petteflet. Samen met een groot aantal medebewoners, onder wie Zaza de kakkerlak, de familie Stamper en Paard Langhors, komt hij vervolgens in actie wanneer blijkt dat de kwade Parkmeester de bomen in de wilde Torteltuin wil omhakken om er een lelijk tegelpleintje aan te leggen.

Bos omschrijft de poppen die hij in gedachten heeft als varianten op de beroemde Engelse animatiefiguren 'Wallace & Gromit' (van ondermeer "Wallace & Gromit: De Aardmancollectie 2"). 'Dit lijkt ons voor dit verhaal de beste vorm om de fantasie van Annie recht te doen', zei hij. 'Vooral de tekeningen die Fiep Westendorp van Pluk en zijn vrienden maakten, staan nog meer dan andere verhalen op het collectieve netvlies gegrift'.

Pluk van de Petteflet gaat tussen de 4 en 5 miljoen euro kosten. De film zal pas in 2005 in de Nederlandse bioscopen te zien zijn.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.