compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 14-3 t/m 20-3
WEB | mobiel
Arctic - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Polleke' sleept prijzen in de wacht in Montevideo

'Polleke' sleept prijzen in de wacht in Montevideo

18-8-2004 MONTEVIDEO/AMSTERDAM - De Nederlandse film Polleke is op het Internationale Filmfestival van Montevideo bekroond met drie belangrijke prijzen. Eerder kreeg Polleke al op het Europese Jeugdfilmfestival de juryprijs.

Delen op facebook

De jeugdfilm van regisseur Ineke Houtman sleepte op het prestigieuze evenement in Montevideo de grote juryprijs, de prijs voor beste speelfilm en de prijs van de kinderjury in de wacht.

In Nederland werd de film bekroond met een Gouden en een Platina Film. Ook draaide Polleke op het filmfestival van Berlijn. De film is gebaseerd op de gelijknamige reeks Polleke-boeken van auteur Guus Kuijer.

Het verhaal gaat over het 11-jarige meisje Polleke (Liv Stig), dat worstelt met de liefde die zij voor een Marokkaanse buurjongen voelt. Zijn ouders willen dat hij niet met het Hollandse meisje omgaat. Ondertussen worstelt haar vader, de junk Spiek (Daan Schuurmans), met zijn gevoelens voor haar moeder Tina (Halina Reijn), die op haar beurt weer verliefd is op de goedhartige meester van Polleke (Frank Lammers).

De film trok in Nederland meer dan 100.000 bezoekers. Polleke wordt binnenkort uitgebracht in onder meer België, Duitsland en Scandinavië.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.