compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'Simon' ingezonden voor Oscar

'Simon' ingezonden voor Oscar

27-8-2004 AMSTERDAM - 'Simon', de nieuwe film van regisseur Eddy Terstall, is de Nederlandse inzending voor de Oscars volgend jaar. Dat heeft Holland Film donderdag gezegd. De film is geproduceerd door Imko Nieuwenhuijs van Spaghetti Film en het scenario is geschreven door Eddy Terstall zelf.

Delen op facebook

De korte animatiefilm "Seventeen" van Hisko Hulsing, geproduceerd door Ruud den Drijver voor Cineventura, is gekozen als Nederlandse inzending voor de 'Academy Awards' voor de beste korte animatiefilm. De wereldpremière van Simon moet nog plaatshebben. De rolprent is op 22 september ook de openingsfilm van het 24e Nederlands Film Festival.

Simon gaat over de vriendschap tussen de Amsterdamse heteroseksuele hasjdealer Simon (Cees Geel) en de schuchtere homoseksuele tandheelkundestudent Camiel (Marcel Hensema). Tijdens een vakantie wordt hun vriendschap ernstig op de proef gesteld. Als ze elkaar veertien jaar later weer tegenkomen, is Simon ziek.

In Simon spelen verder onder anderen Rifka Lodeizen, Nadja Hupscher en Daan Ekkel. Regisseur Eddy Terstall (40) maakte eerder films als "Hufters en Hofdames" (1997), De Boekverfilming (1998) en Rent-A-Friend (2000). Terstall deed aan de Universiteit van Amsterdam de studies sociologie en politicologie, maar koos toch voor het vak van filmregisseur. Hij maakte in 1995 zijn debuut met Transit.

De korte film "Schat", geregisseerd door Tamar van den Dop, doet voor Nederland mee aan de strijd om de Oscar voor de beste korte film. Het scenario is geschreven door Wim Bax. In 2002 werd de korte film Lot van Tamar van den Dop al geselecteerd als Nederlandse inzending op het gebied van de korte film.

De korte animatiefilm "Seventeen" van Hisko Hulsing, geproduceerd door Ruud den Drijver voor Cineventura, is gekozen als Nederlandse inzending voor de 'Academy Awards' voor de beste korte animatiefilm.

De uitreiking van de Oscars heeft op 27 februari plaats. Uiteindelijk zullen er vijf films in de race zijn om de Oscar voor de beste niet-Engelstalige film. In januari wordt bekend of Simon daarbij hoort.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.