compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > 'Sproet ' wint Duitse filmprijs

'Sproet ' wint Duitse filmprijs

17-6-2002 Ben Verbong heeft met zijn film Sproet de Duitse filmprijs gewonnen. Hij kreeg de prijs vrijdagavond in Hamburg in de categorie kinder- en jeugdfilm. De onderscheiding geldt als de Duitse Oscar.

Delen op facebook

'Sproet'-actrice Eva Mattes kreeg daarnaast nog de prijs voor beste vrouweiljke bijrol. Eerder dit jaar won Verbong met de film ook de Bayerische Filmpreis 2001 voor de regie.

De Nederlandse animatiefilm Barcode van Adriaan Lokman van producent il Luster Produkties won op het Internationale Festival van de korte film in Hamburg de BITFILM Award. Deze prijs is voor korte films die de grenzen van de moderne computer animatietechniek verleggen. Vorig weekeinde won de film de Grand Prix van het Internationale Animatie Film Festival van Annecy.

De Duitse versie van de film, 'Das Sams', trok in Duitsland meer dan 1,5 miljoen bezoekers. Sproet gaat over een grappig wezentje dat wonderlijke avonturen beleeft. Hij heeft op zijn hele lichaam sproeten waarmee je alle mogelijke wensen kunt vervullen.

Ben Verbong werd in de jaren '80 bekend met speelfilms als Het Meisje met het Rode Haar en De Kassière.

Bron: Haarlems Dagblad © 2002


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.