Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 11 15-3 t/m 21-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > 'The Lord of the Rings' weer favoriet

'The Lord of the Rings' weer favoriet

31-1-2003 'The Lord of the Rings' is voor het tweede achtereenvolgende jaar de grote favoriet bij het Britse bioscooppubliek. Het tweede deel van de trilogie, The Lord of the Rings: The Two Towers, is zeven keer genomineerd voor een Empire Magazine Film Award.

De film doet in zes categorieën mee, waaronder beste film, beste Britse acteur (twee nominaties), beste regisseur, beste acteur en beste actrice. De prijzen worden op 5 februari uitgereikt in Londen. De winnaars worden gekozen door bioscoopbezoekers en lezers van het Britse filmtijdschrift Empire Magazine.

Tom Cruise is genomineerd voor beste acteur, voor zijn rol in Minority Report. Die film ontving zes nominaties, waaronder die voor beste film. Ook Road To Perdition maakt kans op die belangrijke prijs.

Voor het eerst wordt ook een prijs voor beste scène uitgedeeld. In deze categorie strijden onder meer een scène uit 'The Two Towers' (Gollum die met zichzelf een heftige discussie voert) en een hi-tech fragment uit 'Minority Report' (met Tom Cruise).

Vorig jaar won The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring drie prijzen, waaronder die voor beste film. Die moest toen gedeeld worden met Moulin Rouge.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.