compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'The Pianist' wint Bafta-award

'The Pianist' wint Bafta-award

24-2-2003 De film 'The Pianist' van de Franse regisseur Roman Polanski heeft zondag in Londen de Bafta-award voor beste film en beste regie gewonnen. De Britse filmprijzen werden voor de 54e keer uitgereikt en gelden als graadmeter voor de Oscar-uitreiking volgende maand.

Delen op facebook

Het is het tweede succes dit weekeinde voor The Pianist. In Parijs ontving de film zaterdag al zes onderscheidingen tijdens de uitreiking van de Cesars, de belangrijkste Franse filmprijzen. De film vertelt het verhaal van een joodse pianist in de Poolse hoofdstad Warschau tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Daniel Day-Lewis werd uitgeroepen tot beste acteur voor zijn rol in Gangs Of New York. Nicole Kidman kreeg de prijs voor beste actrice voor haar vertolking als schrijfster Virginia Woolf in The Hours. Catherina Zeta Jones ontving een Bafta voor de beste vrouwelijke bijrol in de musical Chicago, de beste mannelijke bijrol speelde Christopher Walken in Catch Me If You Can, aldus de BBC.

The Lord of the Rings: The Two Towers kreeg twee Bafta's; die voor de beste visuele effecten en voor het beste kostuumontwerp. Daarnaast koos het publiek deze tot Film van het Jaar. Beste niet-Engelstalige film was Hable con Ella (Talk To Her), die ook de prijs kreeg voor het beste originele scenario. Als beste korte film werd My Wrongs 8245-8249 and 117 onderscheiden, als beste korte animatiefilm was dat "Fish Never Sleep".

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.