compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 16 18-4 t/m 24-4
WEB | mobiel
Baantjer het Begin - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 'The Return Of The King' wint Britse filmprijzen

'The Return Of The King' wint Britse filmprijzen

16-2-2004 LONDEN - 'The Return Of The King', het laatste deel van de trilogie The Lord Of The Rings, heeft zondag vijf Britse filmprijzen, de Baftas, binnengesleept. De film kreeg onder meer de prijzen van de jury en van het publiek voor de beste film.

Delen op facebook

De regisseur van The Lord of the Rings: The Return of the King - Nieuw-Zeelander Peter Jackson - kreeg zelf geen prijs, want tot beste regisseur werd Peter Weir uitgeroepen, de maker van Master and Commander. Deze film vergaarde vier Baftas.

Beste acteur en actrice waren bij deze prijzenregen volgens de jury Scarlett Johansson en Bill Murray voor hun hoofdrollen in de film Lost in Translation. De prijzen voor beste mannelijke en vrouwelijke bijrol gingen respectievelijk naar Bill Nighy voor zijn rol in Love Actually en naar Rene Zellwegger in Cold Mountain.

De avond kende naast de prijs voor Peter Weir nog andere verrassingen. Sean Penn was torenhoog favoriet voor de prijs beste mannelijke hoofdrol. Hij was voor zijn optredens in de films Mystic River en 21 Grams genomineerd maar moest de prijs toch aan Murray laten.

Ook de prijs voor Scarlett Johansson was een verrassing. Dat de actrice zou worden geëerd, leek van tevoren vast te staan. Verrassend was alleen dat de rol die ze vertolkte in Lost in Translation door de jury hoger werd ingeschaald dan die in Girl with a Pearl Earring waarmee ze ook een nominatie in de wacht sleepte, aldus de BBC.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.