compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 08 21-2 t/m 27-2
WEB | mobiel
Cold Pursuit
MENU
Home > Filmnieuws > 'Vulling voor de Ladies Night'
Magic Mike XXL Recensie
**000
Waardering 2/5

'Vulling voor de Ladies Night'

1-7-2015 Drie jaar geleden kronkelden Channing Tatum en consorten zich naar een aardige box office hit in Magic Mike. Voor vervolg Magic Mike XXL mag Sodenbergh-protegé Gregory Jacobs het regiestokje overnemen. Heeft hij het stripper-genre naar nieuwe hoogten gebracht of heeft hij Magic Mike XXL gereduceerd tot ladies night vulling?

Delen op facebook
© 2013 Warner Bros. Entertainment Inc.

© 2013 Warner Bros. Entertainment Inc.

‘Magic’ Mike Lane stapte drie jaar terug uit zijn succesvolle strippersbestaan om een serieus leven op te bouwen. Maar inmiddels blijkt dat een eigen bedrijfje en een vaste vriendin ook niet zaligmakend zijn. Zijn zaakje in handgemaakte meubels maakt nauwelijks winst en vriendinnetje Brooke is met de noorderzon vertrokken. Dan komen Mike’s oude maten langs. Ze halen hem over om nog één keer zijn dans- en stripkunsten op het podium te vertonen en wel tijdens de legendarische Stripperconventie op Myrtle Beach. Dus proppen de mannen zich in een busje en gaan ze op pad.

Alleen al qua techniek zit Magic Mike XXL vreemd in elkaar. Shots zijn apart gekaderd (dat kan positief zijn maar is het in dit geval niet) en er is gewoonweg vreemd gefilmd. Jacobs maakte tijdens het filmen gebruik van natuurlijk en praktisch licht om de sfeer van de eerste film vast te houden. Dat werkte vast goed toen Steven Soderbergh het deed maar in dit geval verdwijnen personages door het gebrek aan licht in de donkere schaduwen die vallen. En dan vooral tijdens statische scenes met veel dialoog die sowieso al te lang duren.

Goed, tot dusver de technische kant. Want verder is Magic Mike XXL gewoon een uitbundig fallusfeestje, toch? Ja en nee. Ja, de dansroutines zitten weer leuk in elkaar maar worden ook té ver door getrokken in het absurdistische. En dan hebben we het niet over de komisch bedoelde persoonlijke acts die de mannen uitvoeren, maar over de scenes waarin Mike drie vrouwen op elkaar stapelt om vervolgens als een volleerd turner over ze heen te slingeren en draaien.

Maar natuurlijk zijn er ook positieve punten aan Magic Mike XXL. De sterke rol van Jada Pinkett Smith is een fijne toevoeging aan een door mannen gedomineerde cast en ook "Andy McDowell" is verrassend leuk. Amber Heard, prachtig als ze is, dient vooral als oppervlakkige love interest voor Channing Tatum en heeft verder bar weinig te doen.
Dankzij de vele thema-avonden die bioscopen tegenwoordig kennen wordt Magic Mike XXL waarschijnlijk toch wel een hit(je). Maar dat heeft de film in elk geval niet te danken aan het bezielende script of de geweldige cinematografie. Enkel aan een paar gespierde heren die erg enthousiast met hun piemel staan te zwaaien.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.