Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 22-3 t/m 28-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > 'Zwartboek' verzekerd van internationaal publiek

'Zwartboek' verzekerd van internationaal publiek

9-10-2004 AMSTERDAM - De Nederlandse film 'Zwartboek' is verzekerd van een internationaal publiek. De oorlogsthriller van regisseur Paul Verhoeven is al verkocht aan vijf landen, maakte producent San Fu Maltha bekend. Dit is opmerkelijk, omdat de opnames van de film nog moeten beginnen.

Het is volgens de producent de eerste keer dat ''er al zoveel interesse is voor een Nederlandstalige film nog voordat er ook maar een meter film is gedraaid''.

Zwartboek is in elk geval te zien in bioscopen in België, Frankrijk, Zwitserland, Italië en Groot-Brittannië. De verkoop aan Griekenland, Portugal, Israël en Turkije is volgens Maltha bijna rond. Bovendien zijn er serieuze onderhandelingen gaande met nog ''een aantal zeer belangrijke landen''.

Zwartboek is de eerste Nederlandstalige film van Paul Verhoeven sinds hij in 1983 naar Hollywood vertrok. Het verhaal gaat over een joods meisje dat in de nadagen van de Tweede Wereldoorlog voor het verzet bij de Duitsers infiltreert. De hoofdrollen worden gespeeld door Carice van Houten, Halina Reijn, Thom Hoffman en Gijs Scholten van Aschat.

De opnamen van de film beginnen eind oktober. Zwartboek is najaar 2005 te zien in de Nederlandse bioscopen.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.