compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 18 6-5 t/m 12-5
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 13e Go Shorts Award uitgereikt

13e Go Shorts Award uitgereikt

Kwalificatie voor Oscars en nominatie Beste Europese korte film

Vanavond werden voor de 13e keer de Go Short Awards uitgereikt. De awardshow vond online plaats. In de Nederlandse competitie won de korte film Marlon Brando (vincent Tilanus), er was ook een Europese competitie en een ticket voor de Oscars.

Delen op facebook
Trailer Marlon Brando
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De awardshow vond online plaats en werd uitgezonden vanuit Studio Honig in Nijmegen De Go Short Awards zijn de officiële poorten naar filmprijzen als de Oscars, Bafta en European Film Awards. De winnende films zijn op het on demand platform van Go Short Online te bekijken t/m 25 april.

Nederlandse competitie

Vincent Tilanus heeft de Go Short VEVAM Award t.w.v. €5000 gewonnen met Marlon Brando. Ook heeft Vincent zich bij deze gekwalificeerd voor de Academy Awards. Deze film vertelt een puur verhaal over de veranderende vriendschap tussen Cas, een homoseksuele jongen en Naomi, een lesbisch meisje. Sebastian Mulder ontving voor zijn film NAYA een special mention van de jury.

Studentencompetitie

De Encouragement Award for Best Student Film t.w.v. €1500 werd uitgereikt aan de film Under Control (Ville Koskinen). Een film waar je de kriebels van krijgt, omdat deze zich richt op de oprukkende insecten in een Botanische tuin.

Europese competitie

Friend of a Friend won de award voor beste animatiefilm. Zachary Zezima stelt met deze film de complexiteit van seksueel misbruik aan de orde. Het persoonlijke videodagboek This day won't last (Mouaad El Salem) mocht de award voor beste documentairefilm in ontvangst nemen. Als jonge homoseksuele man staat hij voor de lastige keuze het voor hem onveilige land te verlaten, of dichtbij zijn familie te blijven. Ook de winnaar beste fictiefilm Dustin (Naïla Guiguet) brengt de worsteling om te zijn wie je wil zijn in beeld. Alle winnaars hebben zich gekwalificeerd voor de Academy Awards, ontvangen een geldbedrag van €1500,- en een DCP mastering service van partner Green DCP.

European Film Awards

Ieder jaar mag Go Short een film nomineren voor de European Film Awards. Dit jaar ging die nominatie naar de animatiefilm The Natural Death of a Mouse van Katharina Huber. De film duikt in de problematiek van het bepalen en volgen van je ethische kompas. Wat als het bewustzijn wordt losgekoppeld van ons fysieke bestaan en ons meeneemt naar een leegte waar we hulpeloos worden, niet in staat om te reageren op de wereld om ons heen?

Stemmen tot 25-4-2021

De winnende films zijn op het on demand platform van Go Short Online te bekijken t/m 25 april. Ook kan het publiek op hun favoriete film stemmen voor de publieksprijs. Kaartjes voor Go Short Online zijn nog steeds te koop.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.