compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > 24ste editie AFFF in Pathé Tuschinski

24ste editie AFFF in Pathé Tuschinski

Festival presenteert artwork en vooraankondiging programma

16-1-2008 De 24ste editie van het Amsterdam Fantastic Film Festival zal dit jaar Pathé Tuschinski als festivallocatie gebruiken. Vandaag presenteert het festival haar nieuwe artwork en licht een tipje van de sluier van de programmering op.

Delen op facebook

Het 'fantastische' filmfestival heeft dit jaar een nieuwe directie. Artistiek directeur Jan Doense gaf vorig jaar te kennen dat hij zijn aandacht aan andere filmzaken wilde wijden. Zijn rol werd overgenomen door Phil van Toneren, die sinds 1985 betrokken is bij het festival als programmeur en adviseur. Doense wendt zich echter niet volledig af van het festival; hij blijft als programmeur en adviseur werkzaam voor het AFFF. Liselotte van der Burgt is sinds 2002 betrokken bij het AFFF en sinds vorig jaar officieel zakelijk directeur.

Het programma van het festival richt zich als vanouds op filmgenre's waar een grote verbeeldingskracht uit spreekt. Horror heeft altijd een belangrijke plaats gehad op het AFFF, maar ook Japanse anime, fantasy en science-fiction worden vertoond.

Dit jaar wordt speciale aandacht gevestigd op Amerikaanse onafhankelijke films, die ver van Hollywood geproduceerd zijn. Los van een programma met films die voldoen aan dit criterium, zoals Diary of the Dead en Dante's Inferno, organiseert het AFFF een symposium, getiteld 'Who needs Hollywood?', waar negatieve en positieve vooroordelen over het mekka van de filmwereld worden blootgelegd.

Japanse animatiefilms als Spirited Away en Paprika werden in het verleden hoog gewaardeerd op het AFFF. Dit jaar wordt weer speciale aandacht besteed aan animatiefilms, zowel uit Azië (Vexille) als daarbuiten (Peur(s) du noir).

Het AFFF begint 9 april en duurt tot 20 april.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.