compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 49 5-12 t/m 11-12
WEB | mobiel
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 37th International Film Festival Rotterdam

37th International Film Festival Rotterdam

23 januari tot en met 3 februari 2008

23-1-2008 Het International Film Festival Rotterdam 2008 opent met de wereldpremière van de film Cordero de Dios (Lamb of God), debuutfilm van Lucía Cedrón. De film toont de verbanden tussen persoonlijke verhalen en politieke gebeurtenissen in Argentinië op een intelligente, beheerste en emotionele manier.

Delen op facebook

Daarnaast dingt Cordero de Dios ook mee naar de felbegeerde Tiger Award. De andere films die dit jaar meedoen aan de Tiger Awards Competition zijn: El cielo, la tierra, y la lluvia, Flower in the Pocket, Fujian Blue, Go with Peace Jamil, PingPong-Kingen, Mange, ceci est mon corps, Las meninas, Shanghai Trance, Strizh, Istoria 52, Hoshikageno Waltz, Wellness, Wonderful Town en Taon noong ako’y anak sa labas.

De jury van de Tiger Awards Competition bestaat dit jaar uit: Renata Litvinova, filmmaker, film producent en actrice (RUS); "Tiziana Finzi", Locarno International Film Festival (CHE); Jafar Panahi, filmmaker en film producent (IRN); "Rieks Hadders", Filmmuseum in Amsterdam (NL); Royston Tan, filmmaker and film producer (SGP).

Het thema van het IFFR 2007 is: Free Radicals. Dit omdat binnen de programmering opvalt hoeveel regisseurs een eigen weg volgen, wars van trends of technische perfectie. Ook het festival zelf treedt buiten de gebaande paden; mengvormen van cinema en beeldende kunst worden vertoond in musea en galeries en er zijn meer live optredens dan ooit. Dit levert eenmalige voorstellingen op, die alleen beleefd kunnen worden op het filmfestival van Rotterdam.

Deze eenmalige voorstellingen zijn opgedeeld in negen verschillende onderdelen. Hierbij wordt aandacht besteed aan beginnende filmmakers, geëngageerde films, bekende filmmakers, korte films, herontdekte klassiekers, films uit het schemerduister van de cinema, retrospectieven aan makers die nog niet de bekenheid genieten die zij verdienen, videoinstallaties, live optredens en bewegende beeldhouwwerken. Zie voor het volledige programmaschema: http://www.filmfestivalrotterdam.com/ned/programma.aspx.

Het festival te Rotterdam is het best bezochte filmfestival van Nederland en trok vorig jaar maar liefst 367 duizend bezoekers. Dat is meer dan twee keer zo veel als het aantal bezoekers dat het IDF Amsterdam in 2007 trok, bijna drie keer zo veel als bij het NFF Utrecht 2007 en meer dan negen keer zo veel bezoekers als het Film by the Sea festival dat jaar trok.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.