compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > 6e Jaarlijkse Amnesty Filmfestival weer van start

6e Jaarlijkse Amnesty Filmfestival weer van start

25-3-2004 AMSTERDAM - Op woensdagavond 31 maart vindt in het KIT Tropenmuseum in Amsterdam de opening van het 6de jaarlijkse Amnesty International Filmfestival plaats. Nobelprijswinnares en mensenrechtenactiviste Shirin Ebadi opent het festival met een videoboodschap.

Delen op facebook

Op het festival nemen Peter Arnett (oorlogsverslaggever, voormalig CNN), Kate Adie (BBC oorlogsrespondent) en de Noorse (oorlogs)journaliste en schrijfster Åsne Seierstad deel aan een debat over oorlogsjournalistiek. In het programma 'Feest in een Land in Crisis' wordt The Agronomist van Jonathan Demme (The Silence of the Lambs) over de Haïtiaanse mensenrechtenactivist Jean Dominique vertoond in aanwezigheid van zijn weduwe, activiste Michèle Montas. Er is een retrospectief van Constantin Costa Gavras, wellicht de grootste naam op het gebied van politieke cinema. Rond de twintig films worden voorafgegaan door een opvallende inzending uit de reeks 'Bush in Thirty Seconds', die met meer dan een knipoog commentaar leveren op de huidige Amerikaanse mensenrechtenpolitiek.

Het Amnesty International Filmfestival vindt plaats in De Balie en Pathé City theater in Amsterdam. Het Costa Gavras retrospectief is te zien in het Filmmuseum Vondelpark.

Tot en met zondag 4 april 2004 biedt het Amnesty International Filmfestival vijf dagen lang een podium aan het beste wat de internationale cinema recentelijk registreerde over mensenrechten en menselijke waardigheid. In discussies en talkshows wisselen filmmakers, mensenrechtenactivisten en publiek van gedachten.
Het Luxor theater in Zutphen (31 maart), Haags Filmhuis en Lux in Nijmegen (4 april) vertonen in totaal vijf festivalfilms.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.