compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Achttien films dingen mee naar Gouden Palm

Achttien films dingen mee naar Gouden Palm

22-4-2004 PARIJS - Achttien films dingen volgende maand naar de Gouden Palm van het filmfestival van Cannes. Drie producties komen uit de Verenigde Staten en drie uit Frankrijk.

Delen op facebook

Voor het eerst maakt een Thaise film een kans: "Tropical Malady" van regisseur Apichatpong Weerasethakul. Tot de kanshebbers behoren ook de Amerikaanse gebroeders Joel en Ethan Coen met hun nieuwe versie van de vermaarde komedie The Ladykillers.

Ook Michael Moore dingt weer mee. Hij maakt een kans met de film Fahrenheit 9/11, over de aanslagen op New York en Washington van 11 september 2001. Hij won vorig jaar de prijs voor de beste documentaire met Bowling for Columbine. Die film ging over het wapenbezit in de VS, trok ook in Nederland veel bezoekers en werd in 2002 door de internationale organisatie van documentairemakers uitgeroepen tot beste documentaire aller tijden.

De Bosnische regisseur Emir Kosturica, twee keer eerder winnaar van de Gouden Palm, doet met La Vie est un Miracle opnieuw een gooi naar de belangrijkste prijs op het festival.

Het filmfestival van Cannes wordt van 12 tot en met 23 mei gehouden in de Zuid-Franse badplaats. De jury - waarin o.a. Jerry Schatzberg, Kathleen Turner en Tilda Swinton zitten - wordt voorgezeten door Quentin Tarantino (Kill Bill: Vol. 2).


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.