compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Acteerprestaties Bush en Berry niet best

Acteerprestaties Bush en Berry niet best

'Acteurs' krijgen Golden Raspberry.

28-2-2005 LOS ANGELES - Dit weekend werden de Gouden Frambozen toegekend aan de acteurs met de slechtste acteerprestaties.

Delen op facebook

De onderscheiding voor slechtste mannelijke acteerprestatie ging naar de Amerikaanse presidant Bush voor zijn optreden in de documentaire Fahrenheit 9/11 van Michael Moore. In de documentaire is te zien hoe hij schoolkinderen een dierenverhaal voorleest, terwijl de aanslagen op het World Trade Center plaatsvinden.

Bush won niet alleen de prijs van slechtste mannelijke acteur in een hoofdrol. Hij kreeg ook een onderscheiding als onderdeel van het slechtste koppel voor zijn optredens samen met zijn toenmalige veiligheidsadviseur Condoleezza Rice, die nu minister van Buitenlandse Zaken is.

Ook popster Britney Spears kreeg een prijs voor haar optreden in Fahrenheit 9/11, de Gouden Framboos voor de slechtste vrouwelijke bijrol, voor de scène waarin zij - kauwgom kauwend - verklaart blind vertrouwen te hebben in het beleid van Bush.

De vrouwelijke hoofdprijs gaat dit jaar naar Halle Berry voor haar optreden in Catwoman. De Gouden Frambozen werden zaterdag voor de 25e keer toegekend, op de vooravond van de Oscar-uitreiking.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.