compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Acteur Jeroen Willems (50) overleden

Acteur Jeroen Willems (50) overleden

3-12-2012 Vandaag is bekend geworden dat acteur Jeroen Willems vanmiddag tijdens repetities in Carré onwel is geworden en overleden.

Delen op facebook

Jeroen Willems (1962) was een druk bezet acteur. Tijdens het Nederlands Film Festival, waar hij afgelopen jaar de eregast was, vertelde hij aan onze redactie dat hij op het punt stond om met de opnames te beginnen van het slaven-epos Tula: The Revolt op Curaçao. Hij hulde zich toen in nevelen over enkele films waarmee hij in 2013 aan de slag zou gaan, maar het was de redactie duidelijk: we zouden nog veel gaan zien van Willems.

Bij het grote publiek is hij vooral bekend als prins Claus in Majesteit (2010), een rol waarmee hij het Gouden Kalf voor de beste mannelijke bijrol won. We kennen Jeroen ook van de verfilming van Wolkers' boek Zomerhitte. In Duitsland is hij bekend geworden met Schwerkraft, hij was ook te zien in "Ocean Twelve" en in het theater was hij te horen als vertolker van nummers van Jacques Brel.

De gala-voorstelling ter gelegenheid van het 125-jarig bestaan van theater Carré is in verband met zijn overlijden afgelast.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.