Deze website maakt gebruik van cookies
AKKOORD  Lees meer
compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 22-3 t/m 28-3
WEB | mobiel
Film van de week - Tomb Raider
MENU
Home > Filmnieuws > Acteur uit Jezus-film overlegde met paus

Acteur uit Jezus-film overlegde met paus

15-2-2004 ROME - James Caviezel, de hoofdrolspeler in de omstreden film 'The Passion of the Christ', heeft over zijn rol met paus Johannes Paulus II gesproken. Dat heeft de Italiaanse krant Corriere della Sera zaterdag gemeld. De film, onder regie van Mel Gibson, roept protesten op omdat hij antisemitisme in de hand zou werken.

Caviezel (35), die de rol van Jezus Christus speelt, vertelde de krant dat het gesprek met de paus uitermate vriendelijk verliep. Ook maakten beide mannen grapjes. Zo had Caviezel geopperd dat Jezus wellicht een Italiaan was. Waarop de paus had geantwoord: ''Hoezo, misschien was hij wel een Pool.''

De film toont de laatste uren uit het leven van Jezus. In de Verenigde Staten komt The Passion of the Christ vanaf 25 februari in de bioscopen en in Nederland vanaf 1 april. Hevige kritiek op de film komt onder meer van de Anti-Defamation League (ADL), een joodse organisatie die antisemitisme bestrijdt.

Volgens de ADL houdt de film de joodse autoriteiten en het joodse volk ondubbelzinnig verantwoordelijk voor het besluit om Jezus te kruisigen. Volgens een woordvoerder van Gibson heeft geen van de medewerkers aan de film belang bij het aanwakkeren van antisemitisme.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.