compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Mary Poppins Returns - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Actrice Frédérique Huydts overleden

Actrice Frédérique Huydts overleden

Voormalig GTST-ster had darmkanker

4-4-2006 AMSTERDAM - Afgelopen maandag is actrice Frédérique Huydts op 38-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker, dat maakte haar management bekend.

Delen op facebook

In 2004 werd bij Huydts darmkanker geconstateerd. De diagnose kwam enkele maanden nadat bij regisseur Willem van de Sande Bakhuyzen (Leef!, Ïk omhels je met 1000 armen"), waarmee ze bevriend was, ook kanker was geconstateerd. Net als hij wilde Huydts zo normaal mogelijk met haar ziekte omgaan. Vorig jaar vertelde ze openhartig over haar strijd tegen kanker in het pogramma Villa Felderhof. Ze werkte tot kort voor haar dood mee aan de televisieseries Wie is ... de mol bij de Avro en Dreamtravel op Net5. Op haar eigen verzoek gaan de afleveringen van Wie is ... de mol door. Net5 heeft besloten de afleveringen van Dreamtravel niet te continueren.

Frédérique Huydts werd bekend bij het grote publiek door haar rol als Annet in de soap Goede Tijden Slechte Tijden. Later was ze zowel op televisie (In naam der Koninging, Meiden van de Wit) als op het toneel (o.m. Gek van Liefde) te zien. Als stemactrice verleende ze haar stem aan de moeder van "Stuart Little".


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.