compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Actrice Marie Trintignant in coma

Actrice Marie Trintignant in coma

28-7-2003 De beroemde Franse actrice Marie Trintignant ligt in coma in een ziekenhuis in de Litouwse hoofdstad Vilnius. Zij is volgens de behandelend arts bewusteloos geraakt na een zware mishandeling in een hotel. Haar toestand zou kritiek zijn.

Delen op facebook

De verdachte is Trintignants vriend Bernard Cantat (36) van de rockgroep Noir Désir. De politie heeft hem maandagochtend meegenomen voor verhoor nadat hij de nacht in een ziekenhuis had doorgebracht omdat hij een overmaat aan alcohol en drugs had gebruikt, aldus een woordvoerder. Hij zou de actrice tijdens een ruzie zo hard hebben geduwd dat zij op de grond viel, waarbij zij haar hoofd ernstig verwondde.

De 41-jarige actrice is zondag met spoed geopereerd door een neurochirurg. Het ziekenhuis wil verder niets meedelen over Trintignants toestand omdat haar familie heeft gevraagd geen informatie aan de media te verstrekken.

De Litouwse krant Lietuvos Rytas kreeg echter van een van de behandelend artsen te horen dat de operatie meer dan twee uur had geduurd en dat die nodig was wegens een bloeding in de hersenen.

Trintignant was in Litouwen voor de opnamen van een televisieserie over de romanschrijfster Colette. De serie wordt geregisseerd door Trintignants moeder Nadine en haar broer Vincent.

Marie is de dochter van de bekende Franse acteur en filmregisseur Jean-Louis Trintignant en de eveneens beroemde filmregisseuse Nadine. Ze speelde recentelijk in films als ...Comme elle respire (1998), Petites Misères (2002), Total Kheops (2002) en Corto Maltese: La cour secrète des Arcanes (2002). Marie debuteerde op 4-jarige leeftijd in "Mon amour, mon amour" (1967).

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.