compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Aquaman - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Actrice Snodgress overleden

Actrice Snodgress overleden

11-4-2004 LOS ANGELES - De Amerikaanse actrice Carrie (Caroline) Snodgress is op 57-jarige leeftijd overleden. Snodgress was al geruime tijd ziek en in afwachting van een levertransplantatie.

Delen op facebook

De actrice is op 1 april aan een hartkwaal bezweken in het Universitair Medisch Centrum van Los Angeles, zo heeft haar manager Sidney Graig vrijdag bekendgemaakt. Haar zoon Zeke, geboren uit Snogress' relatie met popster Neil Young, was op dat moment bij haar.

Snodgress was voor het eerst op het witte doek verschenen als figurant in Easy Rider. Haar echte debuut maakte ze in de film "Rabbit Run". Voor haar rol als huisvrouw Tina Balser in Diary of a Mad Housewife (1970) werd de actrice genomineerd voor een Oscar en won ze twee Golden Globes, in de categorieën 'beste actrice in een komedie of musical' en 'beste nieuwkomer'.

Haar veelbelovende Hollywood-carrière onderbrak ze in 1971 haar om samen met Neil Young hun zoon Zeke op te voeden op zijn ranch in Californië. Carrie Snodgress was gedurende haar 40-jarige loopbaan te zien in films als Pale Rider, Wild Things, Ed Gein. Ze speelde onder andere ook in de tv-series 'Murder She Wrote', 'X Files', 'ER' en 'Touched by an Angel'.

Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.