compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > AFFF opent met The Fall van Tarsem Singh

AFFF opent met The Fall van Tarsem Singh

24ste Fantastic Film Festival 9 april van start

5-3-2008 Het 24ste Amsterdam Fantastic Film Festival opent woensdagavond 9 april met de vertoning van de film The Fall van regisseur Tarsem Singh, bekend van de surrealistische horrorfilm The Cell (2000) en videoclips van de band R.E.M.

Delen op facebook

The Fall won op het filmfestival van Sitges de prijs voor Beste Film en kreeg in Berlijn een speciale vermelding. De film is vanaf 1 mei in Nederland te zien.

De Indiase regisseur Tarsem Singh werkte zes jaar lang aan The Fall. Singh draaide in meer dan twintig landen op de meest duizelingwekkende locaties, castte meer dan duizend figuranten en experimenteerde met cameraperspectieven, lenzen en lichtinval. De film (losjes gebaseerd op de Bulgaarse film Yo Ho Ho van Zako Heskija uit 1981) is zijn lofzang aan de verbeelding.

De film gaat over een vijfjarig meisje met een gebroken sleutelbeen en een verlamde stuntman, die elkaar gezelschap houden in een ziekenhuis. Hij vertelt haar het ongelooflijke verhaal van vijf superhelden die van een verlaten eiland ontsnappen om wraak te nemen op een boosaardige gouverneur. Het duurt niet lang voor werkelijkheid en fantasie op een gevaarlijke manier in elkaar overvloeien.

Het 24ste Amsterdam Fantastic Film Festival vindt plaats in Pathé Tuschinski, Amsterdam van 9 tot en met 20 april 2008. Het jeugdprogramma AFFF/Kids heeft weer onderdak gevonden in het Filmmuseum.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.