compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 32 6-8 t/m 12-8
Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Al Pacino start filmfestival Rome

Al Pacino start filmfestival Rome

Jong festival beleeft derde editie

Het Festival Internazionale del Film di Roma is nog jong, maar telt al mee tussen de prestigieuze gevestigde filmfestivals van Venetië en Berlijn. Vanavond opent Al Pacino de derde editie met de vertoning van zijn film Chinese Coffee.

Delen op facebook
We hebben na 25 jaar helaas je hulp nodig!

Dank voor je hulp.

De 68-jarige acteur zal bij de opening van het festival een onderscheiding in ontvangst nemen namens de Actors Studio, een organisatie die zich richt op de ontwikkeling en verfijning van het method acting. Pacino is hier samen met Harvey Keitel en Ellen Burstyn voorzitter van.

Het festival opent met Pacino's nog niet eerder in de bioscoop uitgebrachte film Chinese Coffee uit 2000. Tijdens het festival zal een retrospectief met films waarin Pacino gespeeld heeft te zien zijn.

Twintig voornamelijk Europese films zijn geselecteerd voor het competitieprogramma. Slecht één Amerikaanse film, Pride and Glory met Edward Norton en Colin Farrell neemt deel. Vorig jaar won Juno de onderscheiding voor beste film. Andere geselecteerde films zijn onder meer het Italiaanse L'uomo che ama en de Belgische co-productie Un barrage contre le Pacifique.

Het festival sluit op 31 oktober af met de vertoning van L'ultimo Pulcinella.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.