compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 50 13-12 t/m 19-12
WEB | mobiel
Mary Poppins Returns - Film van de week
MENU
Home > Filmnieuws > Alleen betalen voor bekeken minuten

Alleen betalen voor bekeken minuten

25-3-2003 Bezoekers van bioscoop Luxor in Hoogeveen kunnen binnenkort zonder al te veel risico op de gok naar een onbekende film. Is de film niet naar wens, dan betalen de bezoekers bij tussentijds vertrek slechts voor de minuten die ze hebben gezien.

Delen op facebook

De bioscoop verklaarde dinsdag dat bezoekers binnenkort een '24-uurs kaart' kunnen kopen. Daarmee kopen ze 1440 minuten film voor ongeveer 4 eurocent per minuut. Wie een film vroegtijdig verlaat, krijgt een deel van zijn uitgegeven minuten terug. Het systeem is in eerste instantie bedacht voor bezoekers van de wekelijkse sneak preview, een verrassingsfilm.

'De Sneak Preview trekt vaste bezoekers. Soms verlaten zij de zaal al als ze horen welke film er gaat komen. Maar dan zijn ze hun geld wel al kwijt', legt Luxor-eigenaar A. Vos uit.

Als de proef met de previews slaagt, wil Vos het systeem invoeren voor alle films. Er kan niet willekeurig in en uit worden gelopen, daarvoor worden enkele momenten aangewezen. Vos: 'Anders is het verschrikkelijk storend voor bezoekers die de film wel leuk vinden.'


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.