compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 12 21-3 t/m 27-3
WEB | mobiel
Us - Film van de week!
MENU
Home > Filmnieuws > Amerikaanse komiek Bob Hope overleden

Amerikaanse komiek Bob Hope overleden

28-7-2003 De beroemde Amerikaanse acteur en komiek Bob Hope is in de nacht van zondag op maandag op 100-jarige leeftijd overleden. Dat heeft een woordvoerder van de familie gezegd. Een longontsteking werd de artiest fataal.

Delen op facebook

Bob Hope was een van de bekendste en meest geliefde entertainers in de VS. Hope is opgenomen in het Guinness Book of Records als de meest geroemde artiest ooit. Hij kreeg meer dan 1500 onderscheidingen, onder meer van de Britse koningin Elizabeth, de paus en een vijftigtal universiteiten.

In zijn fabelachtige carrière stond Hope niet alleen op het toneel, maar maakte hij ook radio- en televisieshows en speelde hij in meer dan zeventig bioscoopfilms. Hope werd samen met Bing Crosby succesvol in 'road'-movies, te beginnen met Road to Singapore (1939). Andere bekende films zijn The Ghost Breakers (1940), My Favorite Blonde (1942) en The Paleface (1948).

Hope stond ook bekend van zijn talloze optredens voor het Amerikaanse leger. Vanaf de Tweede Wereldoorlog tot en met de Golfoorlog van 1990 vermaakte de zanger, danser en acteur de militairen die ver van huis dienden. Tijdens de Vietnam-oorlog gold hij als een 'havik', een benaming waar hij zichzelf overigens niet in herkende. Door zijn opvattingen verloor hij destijds echter veel van zijn reputatie.

Toen een vriend hem eens vroeg waarom hij niet stopte met zijn werk en lekker ging vissen, antwoorde Hope op zijn eigen gevatte manier: 'Omdat vissen niet applaudiseren'. Pas op 93-jarige leeftijd staakte de geboren Engelsman zijn carrière. Hope, die op 29 mei zijn honderdste verjaardag vierde, was al enige jaren ziek.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.