compleet & ongebonden sinds 1995
WEEK 03 17-1 t/m 23-1
WEB | mobiel
Mary Queen of Scots
MENU
Home > Filmnieuws > Amerikaanse remake 'Flirt' in de planning

Amerikaanse remake 'Flirt' in de planning

Specialist in remakes verflimt Nederlandse film

8-6-2006 Er zijn plannen voor een Amerikaanse remake van de Nederlandse speelfilm Flirt. Dat maakte producent Matt Riklin van Bridge Films uit Los Angeles vandaag bekend.

Delen op facebook

Bridge films, gespecialiseerd in het maken van remakes van niet-Engelse speelfilms, heeft de rechten gekocht van de film van Jaap van Eyck. Producent Matt Riklin gaf aan dat het verhaal van de film universeel is en zich overal kan afspelen. 'Centraal staat een hoofdpersoon die er moeite mee heeft zijn vrijheid op te geven wanneer hij de vrouw van zijn leven ontmoet. In dat thema kan iedereen zich herkennen.'

Flirt was het speelfilmdebuut van regisseur Jaap van Eyck. De film met rollen van Egbert Jan Weeber, Lidewij Mahler en Rifka Lodeizen was geen kaskraker in de Nederlandse bioscopen, maar draaide met iets meer dan dertigduizend bezoekers redelijk. Het scenario van de film schreef Van Eyck samen met Eddy Terstall. Op het Nederlands Filmfestival werd Lidewij Mahler genomineerd in de categorie beste vrouwelijke bijrol.

Op welke manier de Amerikaanse Flirt zal verschillen van de Nederlandse versie, is nog niet bekend. Ook de invulling van de rollen moet nog bekend worden gemaakt.


Links:
Blijf in contact!

en abonneer je op onze nieuwsbrief.